ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: Οι αντικαπιταλιστές που συμφωνούν με τις καπιταλιστικές αναπτυξιακές μεθόδους

    Ημερομηνία:

    Είναι πράγματι πρωτόγνωρο έως λυπηρό να βλέπεις  τους  ιδεολόγους  της κοινωνικής ανατροπής που αντιπαλεύονται  τις καπιταλιστικές αναπτυξιακές μεθόδους, όπως τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα έργα, αφενός να παραχωρούν  το 2018 και 2019 στην τότε Περιφερειακή Αρχή το εργοστάσιο Λαδόπουλου για αξιοποίηση,και αφετέρου το 2024 και το 2025 να συμφωνούν  με την αξιοποίηση του χώρου με ΣΔΙΤ.

    Ο λόγος για τη σημερινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων που είχε αρνηθεί την αγορά του εργοστασίου το 1998 (επί Δημαρχίας Ανδρέα Καράβολα και με τη συμβολή του Ευάγγελου Φλωράτου), που είχε αρνηθεί το 2009 τη μετατροπή του χώρου σε πολιτιστικό και εκθεσειακό κέντρο (επί Δημαρχίας Ανδρέα Φούρα) και που διαβεβαίωνε το 2018 και 2019, ενάντια  στις  ενστάσεις  πολλών  Δημοτικών  Συμβούλων (ΝικόλαοςΤζανάκος, Ηλίας Γρηγόρης, Γεώργιος Καυκάς, Χρήστος Μπακαλάρος, κ.α.), ότι το έργο δεν θα πραγματοποιηθεί  με ΣΔΙΤ (συμβολή του ιδιώτη).

    Τελικά το έργο θα υλοποιηθεί  με ΣΔΙΤ (25.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και με περισσότερα από 42.000.000 ευρώ από ιδιώτη, πλέον ΦΠΑ). Φυσικά με τις ευλογίες της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

    Να σημειωθεί ότι το 2018 και 2019  ο  Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Σιγαλός είχε αρνηθεί την παραχώρηση στην Περιφέρεια με το ορθό σκεπτικό να το αξιοποιήσει ο Δήμος μόνος του, αφού υπήρχαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία (100.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», κατά δήλωση της σημερινής Δημοτικής Αρχής.)

    Τελικά, αποδεικνύεται πόσο δύσκολο είναι να είσαι πιστός στις ιδεολογικές  σου απόψεις και, επίσης, αποδεικνύεται ότι ο πιο πιστός  υπηρέτης του «συστήματος» είναι αυτός που το καταγγέλει.

    Εμείς ως παράταξη συμφωνούμε με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στα έργα και καλούμε τους φίλους μας της Λαϊκής Συσπείρωσης,  που απεμπολούν τα ιδεολογικά τους αφηγήματα, να συστρατευθούν  μαζί μας.

     

    * Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026

    Τους άξονες προτεραιότητας για την επόμενη χρονιά, που εστιάζουν...

    Ονειρεύεσαι ταξίδια με έκπτωση έως και 60%; Έρχεται η Travel Tuesday

    Μετά τις καταναλωτικές εξάρσεις της Black Friday και της Cyber Monday, εμφανίζεται...

    Πάτρα: Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – φωτό και βίντεο

    Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε σήμερα το πρωΐ στην πλατεία...

    Ο ΟΠΕΚΑ δίνει 1.000 ευρώ σε 650 μαθητές – Δείτε πώς θα κάνετε αίτηση

    Ο ΟΠΕΚΑ εγκαινιάζει για το 2025 πιλοτικό πρόγραμμα παροχής χρηματικών...