Κώστας Τσιάρας: Καρατόμησε τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαο Σαλάτα

    Ημερομηνία:

    Την καρατόμηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Νικόλαου Σαλάτα αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας. Πριν την καρατόμηση, ο κ. Τσιάρας είχε ζητήσει ήδη από χθες την παραίτηση του κ. Σαλάτα, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την έρευνα για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων, όταν κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε ειλικρινής συνεργασία από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ.

    Η αντίδραση του κ.Σαλάτα ήταν να εκδώσει ανακοίνωση ο Οργανισμός, με την οποία δινόταν διορία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ειδικότερα στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα, Ν. Πασχάλη, αντιεισαγγελέα Εφετών, να ανακαλέσει δημόσια τις δηλώσεις του, ειδάλλως ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά», ο κ. Τσιάρας καταλόγισε στον κ. Σαλάτα κακή διαχείριση κρίσιμων θεμάτων και λανθασμένους χειρισμούς σε επαφή με την ευρωπαϊκή εισαγγελία. Ο κ. Τσιάρας περιέγραψε έναν οργανισμό βυθισμένο σε χρόνιες παθογένειες και δεσμεύτηκε για ριζική αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές Αρχές, προκειμένου να αποκατασταθούν η διαφάνεια και η αξιοπιστία στη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.

    Τη λήξη της θητείας του προσωρινού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., κ. Νικολάου Σαλάτα, αποφάσισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

    Η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε αμφισβήτησης σχετικά με τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής συνεργασίας του Οργανισμού με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κατά την άσκηση των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εννέα φίλοι από την Πάτρα έφτιαξαν με μεράκι το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι

    Το πρώτο single malt ουίσκι στην Ελλάδα δημιούργησε μια παρέα εννέα φίλων από την Πάτρα, οι...

    Η Πάτρα απέκτησε περίπτερα του μέλλοντος…! Δείτε τα σημεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%80%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/

    Πάτρα: Εκκλησία είχε νοικιάσει κτίριο σε ιδιοκτήτη γνωστού καφέ αλλά…. βρέθηκε με έξωση! Ολες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b5-%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%cf%84%ce%af%cf%81%ce%b9%ce%bf/

    Πάτρα: Κλείνει γνωστό super market κοντά στο κέντρο – Τι θα γίνει με το προσωπικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%cf%8c-super-market-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b9/