Κοτόπουλο: 4 έθνικ τρόποι για να το φτιάξετε

    Ημερομηνία:

    Βάζεις λίγη κάπαρη και αμέσως ταξιδεύεις Ιταλία, προσθέτεις κανέλα και προσγειώνεσαι στην Πόλη, λίγο κάρυ και είσαι Ινδία και μερικές σταγόνες γάλα καρύδας και έχεις μια σπέσιαλ ταϊλανδέζικη συνταγή.

    Δεν είναι τυχαία το κοτόπουλο το πιο passe partout πιάτο σε όλες τις τοπικές κουζίνες. Ενας καμβάς, ένα άνoστο και βαρετό κρέας από μόνο του, που πάνω «κεντάς» με μπαχαρικά και αρωματικά που δίνουν την έξτρα νοστιμιά και γεύση.

    Απόδειξη τα παρακάτω παραδείγματα από διαφορετικές κουζίνες:

    Κοτόπουλο: 4 έθνικ τρόποι για να το φτιάξετε

    Koτόπουλο piccata

    Κλασική ιταλική συνταγή. Τα κομμάτια του κοτόπουλου αλευρώνονται, τηγανίζονται και στη συνέχεια, σιγοψήνονται σε μια πλούσια λεμονάτη σάλτσα με σκόρδο και κάπαρη.

    Κοτόπουλο: 4 έθνικ τρόποι για να το φτιάξετε

    Thai basil chicken (ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με βασιλικό)

    Eπίσης κλασικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας με σκόρδο, τσίλι, φρέσκα κρεμμυδάκια, fish sauce, oyster sauce, ζάχαρη και φρέσκο βασιλικό. Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι γιασεμιού και τηγανητό αυγό.

    Κοτόπουλο: 4 έθνικ τρόποι για να το φτιάξετε

     

    Karaage (γιαπωνέζικο τηγανητό κοτόπουλο)

    Η νοστιμιά που βρίσκει κανείς σε κάθε υπαίθριο πάγκο στις αγορές του Τόκυο. Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο σε μπουκιές που έχει μαριναριστεί σε σκόρδο, τζίντζερ, σάκε, το γιαπωνέζικο ποτό, και σάλτσα σόγιας.

    Κοτόπουλο: 4 έθνικ τρόποι για να το φτιάξετε

    Murgh Makhani (ινδικό κοτόπουλο βουτύρου)

    Η αποθέωση της ινδικής κουζίνας. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά και στη συνέχεια, σιγοψήνεται σε μια σάλτσα ντομάτας που τα έχει όλα: κρεμμύδι, σκόρδο, κανέλα, γαρίφαλο ακόμα και κάσιους και βέβαια, κάρυ από όπου το χρώμα. Στο τέλος, προστίθεται βούτυρο -από όπου το όνομα- και κρέμα γάλακτος που δίνουν μια παχύρευστη σάλτσα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» στο θέατρο “Οροφως”

    Νέος κύκλος παραστάσεων για το έργο της βραβευμένης με...

    Η «Γκόλφω» του Περεσιάδη, παρουσιάζεται στην Ακράτα

    Το μακρινό 1903, η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, που...

    Αίγιο: «2ο Πανελλήνιο Forum Πολιτιστικών Φορέων»

    Η  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αιγιαλείας  και η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας, σας...

    ΠΑΤΡΑ: Μυστήριο στο Μιντιλόγλι – Απροσδιόριστα φώτα διαγράφουν κυκλικές τροχιές στον ουρανό

    Μυστήριο επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Μιντιλογλίου Αχαΐας...
    Best Shop