Κοτόσουπα αυγολέμονο: Συνταγή για το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό

    Ημερομηνία:

    Η κοτόσουπα αυγολέμονο, είναι συνδεδεμένη με το σπίτι και τη μαμά μας.

    Είναι το φάρμακο όταν είμαστε άρρωστοι, είναι το καταφύγιο σε μια κρύα μέρα και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

    Αυτή η συνταγή, είναι η βασική και έχει τα μυστικά για ένα πλούσιο και απαλό αυγολέμονο.

    Αφού κατακτήσουμε την κλασική συνταγή, μετά, μπορούμε να εμπλουτίσουμε τον ζωμό, με περισσότερα λαχανικάαρωματικά και εντάσεις.

    Υλικά (για 6-8 άτομα):

    • 1 κοτόπουλο (περίπου 1,5 κιλό), κομμένο σε κομμάτια
    • 12 φλιτζάνια νερό
    • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
    • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα
    • Λίγα κλωνάρια μαϊντανού ολόκληρα
    • 1/2 φλιτζάνι ρύζι (ή πεπονάκι)
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση

    Για το αυγολέμονο:

    ICECAP
    • 3 αυγά
    • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
    • 1/2 φλιτζάνι ζουμί από τη σούπα

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε με την τρυπητή κουτάλα, την επιφάνεια.

    Μόλις σταματήσει να αφρίζει, ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

    Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στη συνέχεια, το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

    Βγάζουμε και τα κλωνάρια του μαϊντανού.

    Ρίχνουμε το ρύζι (ή το πεπονάκι) στην κατσαρόλα με τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, ελαφρά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού και τον ζεστό ζωμό, από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό θα ζεστάνει το αυγολέμονο και θα αποτρέψει το «κόψιμο».

    Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι και δίνοντάς του, τα απαραίτητα «φιλάκια». Σβήνουμε τη φωτιά.

    Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε την κοτόσουπα, ζεστή.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σοβαρό τροχαίο με καραμπόλα 3 οχημάτων (ΦΩΤΟ)

    Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην ε.ο Αγρινίου-Θέρμου στο Καινούργιο...

    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Φέρτε το τρένο στην Πάτρα

    Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη...

    ΑΓΡΙΝΙΟ: Συνελήφθη ο ένας εκ των δύο δραπετών – διαρρηκτών του ΑΤΜ

    Συνελήφθη το μεσημέρι στο Αγρίνιο ο ένας (Ρομά) από τους δύο...

    ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΡΗ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΥ: Τι δηλώνει ο φίλος του που φέρεται να του έδωσε την κροτίδα

    «Ο εντολέας μου δεν κατηγορείται για κάτι, θέλω να...