Κοτόσουπα με τραχανά αβγολέμονο

    Ημερομηνία:

    Μια νόστιμη κοτόσουπα ιδανική για τα κρύα του χειμώνα.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Βήμα 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πράσο, το γαρίφαλο και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο, ξαφρίζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο (στα 40 λεπτά περίπου), το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα με τη βοήθεια τρυπητής κουτάλας και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ.

    Βήμα 2

    Ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και το ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό και, μόλις πάρει βράση, ανακατεύετε μέσα τον τραχανά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 10 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά.

    Βήμα 3

    Για το αβγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με μίξερ χειρός ή αβγοδάρτη. Προσθέτετε το λεμόνι και μετά σταδιακά 1-2 κουτάλες από τον ζωμό της σούπας, τον οποίο ρίχνετε με ροή κλωστής, χτυπώντας συνεχώς.

    Βήμα 4

    Όταν έχει ζεσταθεί καλά το μείγμα των αβγών, περιχύνετε τη σούπα και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σερβίρετε αμέσως σε σουπιέρα ή βαθιά πιάτα.

     

    Stylin: Κ. Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: studiom.com

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καθιστική εργασία: Είναι ο «αόρατος» εχθρός της μακροζωίας;

    δειτε εδω: https://ygeiasthemata.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5/

    Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Γιατί μας παχαίνουν; Ολη η αλήθεια

    δειτε εδω: https://ygeiasthemata.gr/%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bc%ce%b1%cf%82/