«Κουνγκ Φου σιδερένιου καβάλου»: Η αλλόκοτη πρακτική πολεμικής τέχνης που μοιάζει με… βασανιστήριο (βίντεο)

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Ο Γουανγκ Λιουτάι δεν είναι ένας συνηθισμένος δάσκαλος Κουνγκ Φου. Ο 65χρονος που κατάγεται από ένα χωριό της κεντρικής Κίνας ειδικεύεται σε ένα ιδιόμορφο παρακλάδι των πολεμικών τεχνών με το παρατσούκλι «Κουνγκ Φου του σιδερένιου καβάλου». Αυτό περιλαμβάνει πρακτικές που (στο αμύητο τουλάχιστον μάτι) φαίνονται απλά… βασανιστήρια, όμως για τους ανθρώπους που τις εξασκούν είναι ένας τρόπος να δοκιμάσουν τα όριά τους και βγουν θριαμβευτές.

    Σύμφωνα με το Reuters, η πιο διάσημη πρακτική περιλαμβάνει έναν κορμό μήκους δύο μέτρων με ατσάλινη επικάλυψη στα άκρα και βάρος 40 κιλά, ο οποίος ταλαντεύεται στον αέρα και «χτυπά» με δύναμη τον καβάλο ενός άνδρα. «Όταν εξασκείς το Κουνγκ Φου σιδερένιου καβάλου, όσο πιέζεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει τα όριά του τόσο πιο ωραία αισθάνεσαι» λέει στο πρακτορείο ο Γουανγκ, επικεφαλής της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Τζουντούν.

    'Iron crotch' kung fu, a wince-inducing art

    Ο Γουανγκ, που ασκεί την συγκεκριμένη πρακτική για περίπου 50 χρόνια και έχει δύο παιδιά, επιμένει ότι με τις σωστές μεθόδους και με επαρκή προπόνηση, ούτε πονάει ούτε επηρεάζει τη γονιμότητα.

    Η κατάκτηση της συγκεκριμένης πρακτικής, που θέτει σε δοκιμασία τα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινου σώματος και περιλαμβάνει τεχνικές αναπνοής που θέτουν υπό έλεγχο τον πόνο, είναι απλά ένα στοιχείο του Κουνγκ Φου Τονγκμπεϊκουάν που εξασκείται από κατοίκους του χωριού του Γουανγκ εδώ και τρεις αιώνες! Το συγκεκριμένο στυλ πολεμικής τέχνης περιλαμβάνει πολυάριθμες τεχνικές επίθεσης αλλά και τεχνικές για αντίσταση στην πίεση, τον πόνο και τα χτυπήματα στο σώμα.

    GYMALL

    «Έχουμε και σιδερένιο λαιμό, σιδερένιο κεφάλι, σιδερένιο στήθος και σιδερένια πλάτη», λέει στο Reuters ο 53χρονος Τανγκ Σιαοτσένγκ.

    Το συγκεκριμένο στυλ Κουνγκ Φου που ασκείται στο χωριού Τζουντούν και στα περίχωρα της αρχαίας πρωτεύουσας Λουογιάνγκ αποτελούσε στο παρελθόν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Τα τελευταία χρόνια, όλο και λιγότεροι άνθρωποι στις εν λόγω περιοχές εκδηλώνουν ενδιαφέρον να το μάθουν και υπάρχουν φόβοι ότι αυτή η παράδοση μπορεί σύντομα να χαθεί.

    Σύμφωνα με τον Τανγκ, τα άτομα που πλέον εξασκούν το Κουνγκ Φου Τονγκμπεϊκουάν στο χωριό είναι 20, συγκριτικά με τα περίπου 200 πριν από μερικά χρόνια. Ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να φέρουν εις πέρας την πρακτική του σιδερένιου καβάλου έχει επίσης μειωθεί, από 80 σε μόλις… πέντε!

    Αυτός είναι και ο λόγος που Γουανγκ και οι φίλοι του προσπαθούν πλέον ενεργά να διαδώσουν αυτό το στυλ Κουνγκ Φου, με δημόσιες επιδείξεις (που περιλαμβάνουν τη δοκιμασία με τον κορμό) από το 2016. Μέσω των προσπαθειών τους, έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον νεαρών μαθητών σε διάφορες περιοχές της χώρας, που μαθαίνουν χρησιμοποιώντας social media ή ειδικά φτιαγμένα βίντεο online.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παρουσία Γ. Μιχαλόπουλου τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου για την ανήλικη παραβατικότητα (BINTEO)

    Με την ταυτόχρονη συμμετοχή περίπου 70 μαθητών Γυμνασίων, πραγματοποιήθηκε...

    Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας: «Έµφυλες ανισότητες στην εκπαίδευση και γυναικοκτονίες»

    Έµφυλες ανισότητες στην εκπαίδευση Η Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας διοργανώνει...

    Πάτρα: Πλειστηριασµός Συνεταιρισµού Επιπλοξυλουργών

    Για τις 15 Μαΐου 2024 έχει προγραµµατιστεί ένας επαναληπτικός...

    Αύριο η ετυμηγορία για την Ρούλα Πισπιρίγκου

    Mετά από μία πολύμηνη διαδικασία αύριο το πρωί θα...