Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σούπερ μάρκετ: Τι ανέβασε τις τιμές τον Απρίλιο 2025 – Οι βασικοί λόγοι της ακρίβειας

    Μικρή άνοδος της τάξης του 0,23% παρατηρείται στις τιμές των προϊόντων...

    Οι 4 που συνελήφθησαν με όπλα και ναρκωτικά είχαν… παρελθόν. Ο ένας είχε κλέψει 110 αυτοκίνητα

    «Σφήνα» σε μια… ενδιαφέρουσα παρέα ατόμων με Ποινικό Μητρώο...

    Ενοίκια στην Ελλάδα: Γιατί κινούνται σε τόσο υψηλά επίπεδα

    Το κόστος για τη στέγαση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με τα ενοίκια να...

    Real estate: Bιομηχανικά κτίρια μετατρέπονται σε κατοικίες

    Σχεδόν μία εικοσαετία από την κατάρρευση της ιστορικής καπνοβιομηχανίας...