Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερευνα: 60.000 άτομα κατέχουν τριπλάσιο πλούτο από το φτωχότερο μισό του πλανήτη

    Μια εξαιρετικά μικρή ομάδα της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ συγκεντρώνει τριπλάσιο πλούτο σε...

    Πρωτιά για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρωταθλητές με ένα σπρέι κατά της παχυσαρκίας

    Στο Παρίσι, στον τελικό του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού συνθετικής...

    Πάτρα: Η Εισαγγελία ασκεί διώξεις σε αγρότες! Δύο από το Αίγιο και κάποιοι από Κ. Αχαϊα

    Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροσυνδικαλιστές, που χθες πραγματοποίησαν...

    Έξαρση ιώσεων και γρίπης: Προειδοποιούν οι γιατροί, σύσταση για εμβολιασμό

    Με έξαρση των ιώσεων μπαίνει ο Δεκέμβριος. Συνωστισμός επικρατεί στα εξωτερικά...