Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το γλέντησαν στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου – ΦΩΤΟ

    Γλέντι με ζωντανή μουσική στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΜΕ Αιγίου,...

    Πάτρα: Η Ενορία Αγίου Ελευθερίου τιμά τους Αγίους Ελευθέριο και Ανθία – Το πλήρες πρόγραμμα της πανήγυρης

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα τιμήσει φέτος η Ενορία Αγίου...

    Mega Open House στην Πάτρα: Η Keller Williams West «ανοίγει» τις πόρτες 5 ιστορικών Νεοκλασικών κτιρίων

    Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονική...

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυρανάκης: Καθόλου υπογειοποίηση! Πάρτε τραμ! Ολη η πρόταση! Πελετίδης: Μόνο υπόγειο

    Σε εξέλιξη σύσκεψη για το τρενο με την κυβέρνηση...