Κουραμπιέδες με 80 δραχμές το κιλό – Πόσους θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος σήμερα με αυτό το ποσό;

    Ημερομηνία:

    Λένε ότι το μυστικό του κουραμπιέ είναι πρώτα από όλα το αγνό βούτυρο που του χαρίζει το υπέροχο άρωμα και την τριφτή υφή του.

    Στις ημέρες μας πάντως το μυστικό δεν κρύβεται τόσο στα υλικά, αλλά στην τιμή του.

    Τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα και πού σερβίρονται σε όλο τον κόσμο

    Τη δεκαετία του 1960 η τιμή πώλησης για τους κουραμπιέδες ήταν 80 δραχμές το κιλό, δηλαδή σημερινά 23 λεπτά.

    Κάντε όσους υπολογισμούς και αναγωγές θέλετε και σίγουρα θα καταλήξετε στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα.

     

    Σήμερα με αυτό το ποσό δεν αγοράζουμε ούτε έναν κουραμπιέ!

    Η λέξη κουραμπιές προέρχεται από την τούρκικη kourabiye, που σημαίνει ξερό μπισκότο.

    Σημείωση: η τιμή του εργαστηρίου σήμερα είναι 10-11 ευρώ το κιλό, ενώ και η τιμή πώλησης σε επώνυμα ζαχαροπλαστεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 21 ευρώ!

    Γεγονός που καταγγέλθηκε από καταναλωτικές οργανώσεις ή σχολιάστηκε με χιούμορ στο διαδίκτυο.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η σκοτεινή πλευρά του κάθε ζωδίου

    Στον κόσμο της αστρολογίας, κάθε ζώδιο έχει μια μοναδική ιστορία, ενώ...

    Γιατί οι ευτυχισμένοι άνθρωποι μυρίζουν διαφορετικά

    Περπατάτε στο δρόμο και προσπερνάτε κάποιον που χαμογελά και...

    Πάτρα: Ο Νίκος Σύφαντος συμπαρατάσσεται  με τον Αντώνη Κουνάβη 

    Ο γνωστός δημοσιογράφος, Νίκος Σύφαντος, συμπαρατάσσεται με τον Αντώνη...

    Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 2% μπορεί να βρει τον ανανά μέσα σε 9 δευτερόλεπτα

    Αυτή η νέα οπτική ψευδαίσθηση που σαρώνει στο διαδίκτυο, μπερδεύει ακόμη...