Κοζάνη: Στο νοσοκομείο το 45 ημερών αδερφάκι των δύο παιδιών με αναπνευστικά προβλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Ημερομηνία:

    Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης το μόλις 45 ημερών αδελφάκι των δύο παιδιών ηλικίας 2 και 3 ετών της ίδιας οικογένειας που νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο ήδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βρέφος μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, είναι σε καλή κατάσταση, παρακολουθείται στενά από τους παιδιάτρους και δείχνει να ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή που του χορηγείται.

    Η περιπέτεια για την οικογένεια ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (2/1) προς Τρίτη (3/1) όταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο της Κοζάνης με τους παιδιάτρους να διαπιστώνουν ότι το 3 ετών αγόρι έπρεπε να διασωληνωθεί.

    Επειδή, όμως, δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά σε νοσοκομείο στην γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του παιδιού σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα που διαθέτει τέτοια μονάδα.

    Η δύο ετών αδερφή του αγοριού μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να της χορηγούν φαρμακευτική αγωγή και να κρίνουν ότι δεν χρειάζεται διασωλήνωση για την αναπνευστική δυσχέρεια που αντιμετώπιζε.

    Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το κορίτσι παρουσιάζει υψηλό κορεσμό οξυγόνου σε ποσοστό 98%, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό και γρίπη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γενική Συνέλευση της Νέας Αριστεράς Αχαΐας στην Πάτρα – Παρών ο Πάνος Σκουρλέτης

    Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, η...

    18 παιδιά σε 11 οικογένειες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με το σπέρμα του Δανού δότη, τουλάχιστον ένα εμφάνισε καρκίνο

    Στην Ελλάδα έχουν γεννηθεί 18 παιδιά σε 11 οικογένειες με σπέρμα...

    Ολύμπια οδό – Κόμβος Σελιανιτικών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για βαρέα οχήματα

    Για τις ανάγκες μεταφοράς τμημάτων εξοπλισμού αιολικού σταθμού από...

    Η ιστορική νύχτα για τον νέο υπερσύγχρονο σταθμού Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας ΦΩΤΟ

    Η Πάτρα έζησε χθες μια νύχτα που θα μείνει...