Οι αποκαλύψεις για το Πατρινό γραφείο εκτελωνισμού και τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικής Πυγμαχίας δεν έχουν τέλος. Κατηγορούνται τελικά τρία άτομα (πατέρας, γιος και ο αθλητικός παράγοντας) και ήδη κλήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών ως κατηγορούμενοι για την πώληση πανάκριβων πολυτελών τροχόσπιτων αξίας άνω των 400.000 ευρώ σε δυο επιχειρηματίες από την Θεσσαλονίκη. Εκτός των άλλων, αφού ως γνωστόν μόνο ο Αλέξης Κούγιας έχει περίπου… 30 άτομα που του έχουν καταγγείλει το συγκεκριμένο «κύκλωμα» και διαχειρίζεται την υπόθεσή τους. Όμως να θυμίσουμε πως από την πλευρά των Πατρινών εκτελωνιστών, ο πατέρας μιλώντας στην «Π» είχε δηλώσει πως το γραφείο του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και κατηγορούσε τον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για κύκλωμα, τα μέλη του οποίου υπόσχονταν super cars σε γνωστούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο αριστερός μπακ της Εθνικής ομάδας και της Νόριτς, Δημήτρης Γιαννούλης, ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μάνος κι άλλοι. Το κύκλωμα έπαιρνε meg;alew προκαταβολές για την αγορά και τον εκτελωνισμό των οχημάτων σε σούπερ τιμές, όμως αυτά δεν έφταναν ποτέ στους αγοραστές. To δίδυμο των εκτελωνιστών, πατέρας και γιος παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για την πράξη της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση, κατηγορούμενοι ότι «από κοινού, με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος με πρόθεση ιδιοποιήθηκαν παρανόμως ξένα εν όλω κινητά πράγματα τα οποία οι παθόντες είχαν εμπιστευτεί στους κατηγορούμενους λόγω της ιδιότητάς τους ως εντολοδόχων» και πιο συγκεκριμένα ότι «υπεξαίρεσαν από 2 υποψήφιους πελάτες τους το ποσόν των 20.000€ από κάθε έναν και συνολικά το ποσόν των 40.000€.
Oπως αναφέραμε και πριν τα μέλη του κυκλώματος πλέον τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον, και πιο συγκεκριμένα το δίδυμο των εκτελωνιστών ότι «τους εξαπάτησε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας», χωρίς ωστόσο να μπορούν μέχρι στιγμής να εξηγήσουν πειστικά γιατί οι προκαταβολές κατατίθεντο στους δικούς τους λογαριασμούς. Θα υποστηρίξουν ότι η προκαταβολή των 20.000 ευρώ που μπήκε σε τραπεζικό τους λογαριασμό για την αγορά των δύο πολυτελών τροχόσπιτων μεταφέρθηκε με εντολή του πρώην αθλητικού παράγοντα σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό. Ειδικότερα για την υπόθεση εξαπάτησης των δυο επιχειρηματιών από την Θεσσαλονίκη, οι κατηγορούμενοι, ανέλαβαν για λογαριασμό τους την ανεύρεση και τον εκτελωνισμό δυο πολυτελέστατων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων μάρκας Concorde και Charisma diesel. Πρόκειται για οχήματα οι καμπίνες των οποίων προσφέρουν αφθονία σε χώρους, πολυτέλεια και πρακτικότητα, σε σημείο που θυμίζουν λουξ αυτοκινούμενη κατοικία με όλες τις ανέσεις. Μεγάλες κρεβατοκάμαρες με τεράστια διπλά κρεβάτια ντουλάπες, τηλεόραση, κουζίνα με καθιστικό και δερμάτινα καθίσματα. Ενδεικτικά, τα κόστη για τις τρεις εκδόσεις του νέου Concorde Liner ξεπερνούν με ευκολία τις 400.000 ευρώ ενώ για παλαιότερα μεταχειρισμένα μοντέλα οι τιμές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικής Πυγμαχίας και οι ιδιοκτήτες του εκτελωνιστικού γραφείου στη Πάτρα, ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες προκαταβολή 20.000 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, δίχως όμως να καταφέρουν να βρουν και να εκτελωνίσουν τα δυο πολυτελή αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, όπως είχαν υποσχεθεί.
Μάλιστα με εξώδικο στις 7.9.2021, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν τις 20.000 ευρώ, αγνοώντας και την εξώδικη διαμαρτυρία που έστειλαν οι δυο επιχειρηματίες στις 30.8.2021. Να θυμίσουμε ότι τα μέλη του κυκλώματος έταζαν πολυτελή οχήματα και supercars σε ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, γιατρούς και άλλους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι με την απατηλή υπόσχεση ότι «τα οχήματα έρχονται από τη Γερμανία αφού προηγηθεί συνεννόηση με την τράπεζα που τα έχει κατασχεμένα ώστε να τα αποδεσμεύσει» και το δέλεαρ ότι «γι’ αυτό η τιμή θα είναι αισθητά χαμηλότερη», έδιναν γενναίες προκαταβολές, όμως τα αυτοκίνητα δεν έφταναν ποτέ στον αγοραστή.
Μάλιστα, το κύκλωμα της απάτης για να κάνει τα θύματα να νιώθουν πιο «ασφαλή», δεχόταν τις περισσότερες προκαταβολές μέσω τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες βέβαια στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και τα θύματά τους όχι μόνο δεν πήραν τα οχήματα που παρήγγειλαν, αλλά ούτε καν τις προκαταβολές που έδωσαν, αφού ακολούθως οι εκτελωνιστές τα έριχναν στον μεσάζοντα και ο μεσάζων, με το πρόσχημα ότι «δεν λάμβανα εγώ τα χρήματα», στους εκτελωνιστές.