Κύκλωμα διακινούσε παράνομα σκευάσματα για καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας – Δύο συλλήψεις

    Ημερομηνία:

    Κύκλωμα που διακινούσε κατ’ επάγγελμα μέσω διαδικτύου παράνομα σκευάσματα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

    Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παράβαση των διατάξεων που αφορούν στα επιβλαβή φάρμακα, τη φαρμακευτική νομοθεσία και τον τελωνειακό κώδικα.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, εισήγαγαν τα φαρμακευτικά σκευάσματα από το εξωτερικό -μέσω εταιριών ταχυμεταφορών- και στη συνέχεια, το ένα μέλος τα διακινούσε, ενώ το έτερο είχε ρόλο διανομέα (delivery).

    Η διαφήμιση και διάθεση των παράνομων προϊόντων γινόταν μέσω προφίλ που διατηρούσε ένα από τα μέλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για την περαιτέρω προώθησή τους χρησιμοποιούσε και ιστσελίδα αγγελιών.

    Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεράνει τον εντοπισμό του, ανά διαστήματα διέγραφε τις παλιές αγγελίες, άλλαζε τα στοιχεία επικοινωνίας και την επωνυμία της υποτιθέμενης επιχείρησης, ενώ επιπλέον χρησιμοποιούσε και τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα (αχυράνθρωποι).

    Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    – 500 τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (χάπια – τζελ),
    – 4.710 ευρώ και 100 δολάρια Η.ΠΑ.,

    – πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και εγγράφων,
    – 4 κινητά τηλέφωνα και
    – 830 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

    Σημειώνεται ότι, η δράση του κυκλώματος δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στην Κύπρο, με τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους να εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα σκευάσματα θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λάρισα: 45χρονος είχε σχέση με… 14χρονη

    Φυλάκιση πέντε ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας...

    Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στην Πάτρα µε βολές κατά του Πρωθυπουργού

    Η υποχρέωσή της ήταν να βρεθεί στο Εφετείο για...

    Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονης από συνομήλική της – Ο εξευτελισμός με βιντεοσκόπηση από άλλες ανήλικες!

    Ένα νέο περιστατικό της μάστιγας της «άγουρης» βίας με...

    Το αμερικανικό νόμισμα που «πέθανε» στα 238 του χρόνια – Είχε μία «υπέροχη ζωή»

    Το αμερικανικό σεντ, το λεγόμενο penny, «πέθανε» αυτή την...