Κύπρος: «Κλείδωσε» η εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου ως νέου Αρχιεπισκόπου

    Ημερομηνία:

    Αύριο το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εκλέγει το νέο αρχιεπίσκοπο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

    Φλίγκος

    Οι διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν από την περασμένη Δευτέρα δημιούργησαν ισχυρή πλειοψηφία για τον Μητροπολίτη Πάφου και αναμένεται να εκλεγεί από τη πρώτη ψηφοφορία.

    Αύριο το «τριπρόσωπο» που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου θα τεθεί στη κρίση της Ιεράς Συνόδου, για να εκλέξει τον έναν εκ των τριών ως Αρχιεπίσκοπο.

    ICECAP

    Πρώτος στις εκλογές είχε καταταγεί με ποσοστό 36% ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, δεύτερος ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με 19% και τρίτος ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με 18% .

    Ο Αθανάσιος είχε απευθύνει έκκληση στα μέλη της Ιεράς Συνόδου να επιλέξουν ως Αρχιεπίσκοπο τον πρώτο σε ψήφους (τον εαυτό του), ώστε να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες ανέφεραν πως το καταστατικός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και όταν αυτό είχε εγκριθεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν είχε διαφωνήσει.

    Με δεδομένο το συσχετισμό δυνάμεων στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Πάφου είχε τις περισσότερες ψήφους, αλλά δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία. Τις τελευταίες μέρες έγιναν διαβουλεύσεις και εξασφάλισε τις ψήφους ακόμα τριών Μητροπολιτών και έτσι αναμένεται να εκλεγεί με 1 ψήφους έναντι 5 του Μητροπολίτη Λεμεσού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Θέλει συντήρηση το Νότιο Πάρκο

    Ωραίο το Νότιο Πάρκο, φιλοξενεί εκατοντάδες κάθε μέρα αλλά…...

    ΠΑΤΡΑ: Στην Οβρυά επιθέσεις αδέσποτων σκύλων

    Νέα κρούσματα με επιθέσεις αδέσποτων σκύλων, αυτή τη φορά...

    Τα ρομπότ στο χειρουργείο! Η επόμενη ημέρα της ιατρικής φροντίδας περνάει στα σιδερένια χέρια των μηχανών

    Η ρομποτική χειρουργική εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα...