Κύπρος: «Κλείδωσε» η εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου ως νέου Αρχιεπισκόπου

Ημερομηνία:

Αύριο το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εκλέγει το νέο αρχιεπίσκοπο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Οι διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν από την περασμένη Δευτέρα δημιούργησαν ισχυρή πλειοψηφία για τον Μητροπολίτη Πάφου και αναμένεται να εκλεγεί από τη πρώτη ψηφοφορία.

Αύριο το «τριπρόσωπο» που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου θα τεθεί στη κρίση της Ιεράς Συνόδου, για να εκλέξει τον έναν εκ των τριών ως Αρχιεπίσκοπο.

Πρώτος στις εκλογές είχε καταταγεί με ποσοστό 36% ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, δεύτερος ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος με 19% και τρίτος ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας με 18% .

Ο Αθανάσιος είχε απευθύνει έκκληση στα μέλη της Ιεράς Συνόδου να επιλέξουν ως Αρχιεπίσκοπο τον πρώτο σε ψήφους (τον εαυτό του), ώστε να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού. Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες ανέφεραν πως το καταστατικός δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και όταν αυτό είχε εγκριθεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν είχε διαφωνήσει.

Με δεδομένο το συσχετισμό δυνάμεων στην Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Πάφου είχε τις περισσότερες ψήφους, αλλά δεν είχε απόλυτη πλειοψηφία. Τις τελευταίες μέρες έγιναν διαβουλεύσεις και εξασφάλισε τις ψήφους ακόμα τριών Μητροπολιτών και έτσι αναμένεται να εκλεγεί με 1 ψήφους έναντι 5 του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Συντάξεις: Πριν από τα Χριστούγεννα 2026 οι αυξήσεις του 2027 – Ποιοι δικαιούνται και τα 400 ευρώ

Πραγματική αύξηση στη μηνιαία σύνταξη ακόμη και για όσους...

Στον ΣΠΟΡ FM TV το πακέτο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων ποδοσφαίρου με €330 εκατ. για 4 χρόνια

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης τετραετίας των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων...