Κυρ. Μητσοτάκης για εμβόλιο: Πρέπει να πείσουμε τους επιφυλακτικούς

    Ημερομηνία:

    Τα πρωτοχρονιάτικα και τοπικά κάλαντα από τη στρατιωτική μπάντα στην 98η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Λέσβο άκουσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, παράλληλα, εξήρε το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στη διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα και τη συμβολή τους στην προσπάθεια πραγματοποίησης περισσότερων rapid test, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr.

    «Ήταν ένα δύσκολο έτος το 2020, αλλά μέσα από τις δυσκολίες βγήκαμε ισχυρότεροι, πιο ενωμένοι και πιστεύω πιο προσηλωμένοι στο στόχο να θωρακίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με τρόπο ουσιαστικό και έξυπνο. Έτσι ώστε κάνεις, ποτέ, να μην μπορεί να αμφισβητήσει την αποτρεπτική τους ισχύ. Οπότε και πάλι να ευχηθώ σε εσάς σε όλα τα στελέχη της μεραρχίας να έχουμε μία καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Αρχηγό και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την υποστήριξη την οποία παρέχουν και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αναφερόμενος ειδικά στη διενέργεια rapid test σε πολλά στρατόπεδα, είπε χαρακτηριστικά: «Ενθαρρύνω πάντα όλες και όλους στην πλατφόρμα testing.gov.gr, τα rapid test είναι δωρεάν για όλες και για όλους». Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμβολή του Στρατού στην εφοδιαστική αλυσίδα, ως προς την διανομή του εμβολίου, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σύνθετη και δύσκολη άσκηση».

    «Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων πηγαίνει πέρα και πάνω από τον πυρήνα της αποστολής τους και είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για την ελληνική κοινωνία συνολικά», τόνισε.

    Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

    Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο έκλεισε με επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το οποίο ενισχύθηκε με 57 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και επικουρικού προσωπικού, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

    «Το 2021 να είναι καλύτερο να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός και σταδιακά να αφήσουμε πίσω μας την περιπέτεια. Αλλά ήταν μία ευκαιρία να δούμε λίγο και τις χρόνιες αδυναμίες του συστήματος, γιατί το σύστημα υγείας θα είναι εδώ και μετά την πανδημία και θα πρέπει να είναι πιο ισχυρό. Οπότε ευχαριστούμε πάρα πολύ», τόνισε ο πρωθυπουργός. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο κι έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο όσοι σήμερα εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

    Απευθυνόμενος στους υγειονομικούς, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Το παράδειγμά σας, ξέρετε, είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι όταν εμβολιάζονται οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το κάνουν με προθυμία, με ενθουσιασμό και με πειθώ, πείθουν και αυτούς, οι οποίοι ακόμα μπορεί να έχουν επιφυλάξεις. Διότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία χωρίζεται στα τρία: είναι αυτοί οι οποίοι έχουν πει ότι θέλουν να το κάνουν, είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να πειστούν, είναι επιφυλακτικοί, λένε “να δούμε τις παρενέργειες” – τους καταλαβαίνω και πρέπει να τους πείσουμε – και είναι και ένα πολύ μικρό ποσοστό που είναι οι απόλυτοι αρνητές, τους οποίους δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε».

    «Αλλά κυρίως απευθυνόμαστε σε αυτούς, οι οποίοι και σήμερα ακόμα αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με προβληματισμό. Αν δείτε τα στατιστικά στοιχεία, από το εμβόλιο της Pfizer κατ’ αρχάς, έχουν γίνει ήδη εκατομμύρια εμβόλια παγκοσμίως και έχουν παρατηρηθεί λιγότερες, νομίζω, των 10 αλλεργικές αντιδράσεις, που και αυτές ήταν απολύτως ελέγξιμες και δεν προκάλεσαν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στη συνέχεια» συνέχισε.

    «Τώρα θα κάνουμε και τη γενική εκστρατεία πληροφόρησης, θα γνωρίζουμε όλοι ποιες μπορεί να είναι οι παρενέργειες, οι οποίες ναι, μπορεί να είναι να πονάει λίγο το χέρι. Αλλά είναι αστείες και όχι διαφορετικές από αυτές του εμβολίου της γρίπης. Και σίγουρα μπροστά στο τεράστιο όφελος που θα έχουμε όταν με το καλό εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Νομίζω δεν συζητείται η σχέση κόστους – οφέλους. Εγώ θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί σας βλέπω καλά οργανωμένους. ‘Αντε, με το καλό να ξεκινήσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο

    «Για τέσσερα fake news γύρω από το νέο νομοσχέδιο...

    ΠΑΤΡΑ: Γέμισε μαύρα πανιά ο πεζόδρομος Ηφαίστου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Μαύρα πανιά κρέμασαν έξω από τα καταστήματά τους, οι...

    Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του

    Την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη εισηγείται προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας...

    «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας

    «Η Κόμισσα της Φάμπρικας» των Α. Γιαλαμά- Κ. Πρεντετέρη,...