Κυριακή Γρίβα: «Ακούγονταν ουρλιαχτά στον ασύρματο» – Ολιγωρία αποδίδει στους συναδέλφους του ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας

    Ημερομηνία:

    Ολιγωρία και έλλειψη επαγγελματισμού απέδωσε – εμμέσως πλην σαφώς- στους συναδέλφους του, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που έφτασε πρώτος στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα. Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο μάρτυρας περιέγραψε τη στιγμή που βρέθηκε μπροστά στο άψυχο σώμα της 28χρονης κοπέλας.

    «Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση όταν φέρεις όπλο. Η παρουσία σου και μόνο μπορεί να αποτρέψει μια τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η σκοπιά στην ΕΛ.ΑΣ. αντιμετωπίζεται ως «τιμωρία» και όχι ως θέση ευθύνης.

    «Δεν τους θεωρώ συναδέλφους μου. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε τέτοια κατάσταση χωρίς εκπαίδευση και – κυρίως – χωρίς διάθεση» σημείωσε.

    Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μετά τη δολοφονία της Κυριακής, άλλαξε άμεσα ο τρόπος ανταπόκρισης της Άμεσης Δράσης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Έμφαση έδωσε και στην επικοινωνία της κοπέλας με την ΕΛ.ΑΣ., όταν ο τηλεφωνητής τής απάντησε: «Τα περιπολικά δεν είναι ταξί, κυρία μου».

    Καταθέτοντας αργότερα δεύτερος αστυνομικός, περιέγραψε πώς βρέθηκε το μηχανάκι του δράστη έξω από το Τμήμα, με τα κλειδιά ακόμα επάνω, και πώς ο ίδιος συνόδευσε τον κατηγορούμενο στο νοσοκομείο.

    «Όταν συνήλθε, η πρώτη του φράση ήταν: “Πού είναι η Κυριακή;”», είπε χαρακτηριστικά.

    Η γιατρός που εξέτασε τον κατηγορούμενο στο «Γ. Γεννηματάς» επιβεβαίωσε πως το τραύμα στον λαιμό του δεν ήταν απειλητικό για τη ζωή. Όπως είπε ήταν πλήρως επικοινωνιακός, σε σταθερή κατάσταση, με πλήρη αντίληψη και προσανατολισμό.

    «Η νευρολογική του εικόνα ήταν απόλυτα φυσιολογική», κατέθεσε η γιατρός. «Το μόνο ζήτημα ήταν το τραύμα στον τράχηλο – καμία άλλη κάκωση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Eurobasket 2025: Bαριά ήττα για την Εθνική στην αναμέτρηση με την Τουρκία (68-94)

    Σε πολύ κακή βραδιά η Εθνική μας ομάδα, ηττήθηκε...

    Ο Χένρι Καβίλ τραυματίστηκε πριν ξεκινήσει το remake του «Highlander» – Αναβάλλονται τα γυρίσματα για το 2026

    Μία πολύ δυσάρεστη είδηση απογοήτευσε τους θαυμαστές του Χένρι Καβίλ,...

    Ολυμπιακός: Με Ταρεμί και Ποντένσε η αποστολή για Πανσερραϊκό

    Ο Μεχντί Ταρεμί και ο Ντάνιελ Ποντένσε βρίσκονται στην αποστολή του Ολυμπιακού για...

    Η κυβέρνηση Τραμπ κατέστρεψε αντισυλληπτικά αξίας 10 εκατ. δολαρίων

    Ένα τεράστιο αριθμό αντισυλληπτικών αξίας σχεδόν 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο...