Κυριάκος Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα AIDS: «Η Ελλάδα είναι ακόμη πιο έτοιμη να συμβάλλει στον τερματισμό του έως το 2030»

    Ημερομηνία:

    «Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS βρίσκει την Ελλάδα ακόμη πιο έτοιμη να συμβάλλει στον οικουμενικό στόχο του τερματισμού αυτής της απειλής έως το 2030» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτηση του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή ημέρα.

    Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η χώρα μας έχει προσθέσει στη φαρέτρα της πολλά όπλα, όπως νέες θεραπείες, αξιόπιστες προσυμπτωματικές εξετάσεις και πάνω από όλα, στοχευμένη ενημέρωση.

    «Σύντομα, μάλιστα, μία ακόμα ασπίδα υγείας θα αποτελέσει το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV» που ήδη καταρτίζεται. Ένας πλήρης Οδικός Χάρτης, ώστε η χώρα μας να συντονιστεί με τις τελευταίες κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στη διάγνωση, την περίθαλψη, την παρακολούθηση και, παράλληλα, στην πρόληψη» ανέφερε ο πρωθυπουργός και κατέληξε υπογραμμίζοντας.

    «Έχουμε δρόμο ακόμη. Θα τον διανύσουμε, ωστόσο, νικηφόρα. Με πίστη στη δημόσια υγεία, αλλά και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Φροντίζοντας εκείνους που νοσούν. Και κρατώντας μακριά από κάθε στιγματισμό ή απομόνωση όσους είναι φορείς του ιού. Είναι για όλους μας καθήκον αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πολιτισμού».

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το αιματηρό έθιμο του Πάσχα που άλλαξε για πάντα τη ζωή της μικρής Αλεξίας – Ζει με 95% αναπηρία

    Ήταν Πάσχα του 2019 και η οικογένεια Σαμαρτζή γιόρταζε...

    Τάματα, χρήματα και …καμπάνες έκλεβε εγκληματική ομάδα που “χτύπησε” δεκάδες ναούς

    Δεκάδες κλοπές χρημάτων, αλλά και ταμάτων και ...καμπανών από ναούς σε...