Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυριακάτικες πρωινές στροφές στην πίστα των Σερρών!

Ημερομηνία:

Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρέθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου οδήγησε στην πίστα και συζήτησε την αναβάθμισή της, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 11,16 εκατ. ευρώ.

Η παρουσία του εκεί δίνει συνέχεια σε μια σχέση με τον κόσμο του αυτοκινήτου και του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει πλέον συγκεκριμένα σημεία αναφοράς. Από τη στήριξη της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις μέχρι την επένδυση στις αγωνιστικές υποδομές, ο πρωθυπουργός δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για έναν χώρο με μεγάλη παράδοση και σημαντικές δυνατότητες για τη χώρα.

Η προσπάθεια που δρομολογήθηκε την περίοδο 2019–2020, με καθοριστικό σταθμό τη συμφωνία με τον WRC Promoter τον Δεκέμβριο του 2020, έφερε το Ράλλυ Ακρόπολις ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο του 2021, έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας. Η επιστροφή προετοιμάστηκε υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού, με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να συντονίζει τις ενέργειες.

Σήμερα, η συνέχεια αυτής της στήριξης περνά και από τις Σέρρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αυτοκινητοδρόμιο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Τάσο Χατζηβασιλείου και τους βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλο Λεονταρίδη. Τον υποδέχθηκαν η δήμαρχος Βαρβάρα Μητλιάγκα και τα μέλη της διοίκησης, που τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και συζήτησαν μαζί του τις αναπτυξιακές προοπτικές της πίστας.

Τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του Αυτοκινητοδρομίου είχε, άλλωστε, αποκαλύψει ο ίδιος στη συνέντευξή του στο Newsauto και στον Τάκη Τρακουσέλλη, συνδέοντας την ενίσχυση των εγκαταστάσεων με τη δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων διεθνών αγώνων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κυριακάτικες πρωινές στροφές στην πίστα των Σερρών!

Το πρόγραμμα των 11,16 εκατ. ευρώ, μέσω του ΕΠΑ Αθλητισμού, προβλέπει επανασχεδιασμό και επέκταση της διαδρομής κατά ένα χιλιόμετρο, εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του τεχνικού και αγωνιστικού εξοπλισμού και παρεμβάσεις για την κάλυψη των διεθνών απαιτήσεων ασφάλειας.

Στόχος είναι η απόκτηση πιστοποιήσεων FIA Grade 3 και FIM Grade B, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις φιλοξενίας σημαντικών διοργανώσεων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ακόμη και αγώνων επιπέδου World Superbike. Μια προοπτική που μπορεί να φέρει περισσότερες ομάδες, αθλητές και επισκέπτες στις Σέρρες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Για τους ανθρώπους που αγαπούν το αυτοκίνητο, η εικόνα του πρωθυπουργού στο τιμόνι έχει τον συμβολισμό της. Η ουσία βρίσκεται στη συνέχεια: στη στήριξη των αγώνων, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις και στην ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα τη θέση που μπορεί να διεκδικήσει στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η ημέρα είχε και έναν γρήγορο επίλογο: λίγο μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, Βούλγαρος οδηγός με Lamborghini σημείωσε χρόνο 1:10.529. Στις Σέρρες, το ενδιαφέρον συνεχίστηκε και στο χρονόμετρο.

https://youtube.com/watch?v=v5xwybadS50%3Fsi%3DuapJ_8Q2PokV639E

newsauto

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Αχαϊα: Το “αντίο” του Γιάννη Λαϊνιώτη στον Ηλία Χριστοδουλόπουλο

Eγραψε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Λαϊνιώτης: Ηλία, αγαπημένε μου φίλε... Δεν...

Με ρεκόρ αγώνα τερμάτισε πρώτος στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών ο Σιγιούμ Ταφέρι

Ημέρα γιορτής για τον ελληνικό αθλητισμό είναι η σημερινή,...

Ανδρέας Τσώκος: Μια νέα αρχή για την Αχαΐα

Σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Τσώκος σημείωσε: Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί...