Κυρίαρχη η ελληνόκτητη ναυτιλία σε αξία στόλου ($148 δισ.) και αριθμό πλοίων (4.936)

    Ημερομηνία:

    Παγκόσμια πρωτοκαθεδρία για την ελληνόκτητη ναυτιλία για μία ακόμη χρονιά τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και σε αξία του στόλου.

    Φλίγκος

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την  έκθεση «Review of Maritime Transport 2023»της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες  ελέγχουν το 17,4% του παγκόσμιου στόλου σε όρους χωρητικότητας ήτοι 4.936 πλοία αθροιστικής χωρητικότητας 393.033.425 dwt.

    Η Κίνα βρίσκεται  στη δεύτερη θέση με στόλο 8.839 πλοίων χωρητικότητας 301.997.355 dwt.

    Τη δεκάδα ολοκληρώνουν η Ιαπωνία  με 10,5%, η  Σιγκαπούρη με 6,2%, το  Χονγκ Κονγκ με 5,2%, η Νότια Κορέα με 4,3%, η Γερμανία με 3,4%, η  Ταϊβάν με 2,6%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,6% και η Νορβηγία με 2,5%.

    ICECAP

    Σύμφωνα με την έκθεση της UNCTAD, ο ελληνικός και ελληνόκτητος στόλος βρίσκεται και με βάση την αξία του  με ποσοστό 11,8% της αξίας του παγκόσμιου στόλου ήτοι 148 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Κίνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11,04% και η Ιαπωνία  στην τρίτη με ποσοστό 10,73%. Η πρώτη τριάδα παραμένει αναλλοίωτη.

    Η αξία του παγκόσμιου στόλου ανέρχεται σε $1,26 τρισ.

    Η UNCTAD βασίζεται σε δεδομένα της Clarkson τη 1 Ιανουαρίου 2023 για εμπορικά πλοία χωρητικότητας που ξεπερνά τα 1.000GT.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

    Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο,...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές της Εθν. Αντίστασης

    Ο Δήμος Πατρέων τίμησε τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης...

    Φωκίων Ζαΐμης: «Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Πατρών για να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό παράκτιο μέτωπο»

    Στο ζήτημα της υποβάθμισης των ακτογραμμών, το οποίο αποτελεί...