Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησαν

Ημερομηνία:

Από τους ΑΦΜ που έχουν εισπράξει τα μεγαλύτερα ποσά θα ξεκινήσει άμεσα η έρευνα για την επιστροφή των παράνομων επιδοτήσεων που εισπράχθηκαν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ενώ το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο με αντικείμενο την επιστροφή των χρημάτων. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, εκτιμάται ότι τα  πρώτα αποτελέσματα από τους ελέγχους θα ανακοινωθούν σύντομα.

PHILOXENIA

Τα χρήματα θα ζητηθούν πίσω με διοικητικά πράξη και εν συνεχεία θα ασκηθούν ποινικές διώξεις στα πρόσωπα που εξαπάτησαν με τις ψεύτικες επιδοτήσεις. Κομβικό ρόλο στους ελέγχους θα έχουν η οικονομική αστυνομία και η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων.

Όσον αφορά στο πρόστιμο το 415 εκατομμυρίων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις από περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ τη φορά.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι οι επόμενες επιδοτήσεις που θα έρθουν στη χώρα μας τον Αύγουστο, τον Ιανουάριο του 2026 και τον Ιανουάριο του 2027 θα είναι μειωμένες, καθώς θα παρακρατηθούν ποσά. Ωστόσο, αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει τις πληρωμές καθώς οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Βενζίνη: Από 1,57 ευρώ το λίτρο πληρώνουμε 2,20 – Ποιοι πολιτικοί εκτόξευσαν τους φόρους;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-157-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%af%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-2/

Αδιέξοδο: Η διαδρομή μιας ξεχωριστής μπάντας

Θυμάμαι πως σε μια κατάληψη του λυκείου άκουγα, ναι,...

Μάγδα Σαμαρά: Πάθος για Fitness!

Η Μάγδα Σαμαρά, έχει στόχο να διακριθεί στο fitness...

Ιωάννα Γάκα: Σχέδια για πολυτελές κέντρο ευεξίας στην Ερμιονίδα – Παραθαλάσσιο «φιλέτο» και θεραπείες άνω των 10.000 ευρώ

Ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο στην Ερμιονίδα φέρεται να προετοίμαζε η Ιωάννα Γάκα πριν...