Κυβερνοεπίθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης – Στοιχεία του Μπουτάρη, μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν

    Ημερομηνία:

    Έναν φάκελο με συνολικά 50 αρχεία Pdf, μεγέθους 91,9mb διέρρευσαν στο dark web, το λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» οι δράστες της κυβερνοεπίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Ιουλίου στους servers του δήμου Θεσσαλονίκης.

    Μεταξύ των αρχείων αυτών, τα οποία έχει στη διάθεση του το GRTimes, βρίσκονται εκθέσεις οικονομικών ελέγχων στον δήμο, διαγωνισμοί, κάποιες κατόψεις ακινήτων, δικαστικές αποφάσεις κυρίως για θέματα εκλογών, αλληλογραφία με διάφορους φορείς, μηνιαία έντυπα δήλωσης παρουσιών εργαζομένων, αλλά και κάποια δεδομένα που αφορούν στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και συγκεκριμένα φωτοτυπία του διαβατηρίου του και αντίγραφο μισθοδοσίας του.

    Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν έχουν υποκλαπεί άλλα προσωπικά δεδομένα, πέρα από αυτά του πρώην δημάρχου και το γιατί οι hackers επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν μόνο τα συγκεκριμένα αρχεία ή αν αυτό ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

    Φλίγκος

    Κυβερνοεπίθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης – Στοιχεία του Μπουτάρη, μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν Κυβερνοεπίθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης – Στοιχεία του Μπουτάρη, μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν

    GLEARNET

    Τα δεδομένα αυτά αφορούν παλαιότερες χρονιές φτάνοντας κυρίως έως το 2016, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει έως σήμερα, αν είναι τα μοναδικά που έχουν στην κατοχή τους οι επιτήδειοι ή αν είναι ένα μικρό μέρος από όσα υπέκλεψαν, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να πάρουν χρήματα για να μην τα διαρρεύσουν στο σύνολο τους, όπως είναι σύνηθες στις επιθέσεις τύπου ransomware.

    Χτυπήθηκε και το χαρτογραφικό portal

    Όπως  αποκαλύπτει το GRTimes.gr, «χτυπήθηκε» από την επίθεση το χαρτογραφικό πόρταλ του δήμου (Τμήμα Γεωχωρικών Πληροφοριών) GIS, ένα εργαλείο εξαιρετικά χρήσιμο και σημαντικό, τόσο για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, όσο και για τους πολίτες και τους μηχανικούς.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο server της συγκεκριμένης πλατφόρμας μολύνθηκε από το κακόβουλο λογισμικό, με αποτέλεσμα τα δεδομένα του να έχουν κρυπτογραφηθεί και να μην είναι πλέον προσβάσιμα από κανέναν.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα βρετανικά πανεπιστήμια «κυνηγούν» τους φοιτητές – Κρίση σε μία από τις ισχυρότερες βιομηχανίες της χώρας

    «Την ημέρα των αποτελεσμάτων του A-level φέτος, ένας αριθμός ρεκόρ...

    Ποιος είναι ο βαθύτερος ποταμός στον κόσμο;

    Ο ποταμός Κονγκό είναι ο βαθύτερος ποταμός στον κόσμο,...

    Πάτρα: Ποιος θα ασχοληθεί με το θέμα των Προσφυγικών;

    Εφιάλτης για την κυρία Αναστασία Παπαστεφανάτου η οποία μας...

    Πάτρα: Ποιοι δρόμοι κλείνουν σήμερα λόγω του ποδηλατικού γύρου

    Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας ενημερώνει τους πολίτες για τις κυκλοφοριακές...