Λαχανόρυζο λεμονάτο: Εύκολο, νόστιμο και πολύ θρεπτικό

    Ημερομηνία:

    Το λάχανο είναι κατ’ εξοχήν χειμωνιάτικο υλικό και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους.

    Έτσι, το λαχανόρυζο είναι μια εξαιρετικά εύκολη λύση για τα καθημερινά μενού της εποχής. Ένα θρεπτικό πιάτο, με ταπεινά υλικά, που είναι έτοιμο μέσα σε μισή ώρα.

    Απλώς, σοτάρετε 300 γραμμάρια κιμά, μοσχαρίσιο ή χοιρινό, πριν από τα λαχανικά και κατόπιν συνεχίζετε κανονικά την εκτέλεση, παρακάτω.

    Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι και πάπρικα για ένα βορειοελλαδίτικο touch.

    Υλικά:

    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 μικρό λάχανο, σε μικρά κομμάτια
    • 1 πράσο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 καρότο
    • 2 κλωνάρια σέλερι
    • 2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό
    • 1 φλ. ρύζι
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
    • Αλάτι – Πιπέρι
    • 2 λεμόνια (χυμό)

    Εκτέλεση:

    Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

    Προσθέτουμε, ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και χοντροκομμένο το πράσο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.

    Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

    Ρίχνουμε το ζεστό νερόαλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

    Προσθέτουμε το ρύζι, που θέλει περίπου 15 λεπτά για να μαλακώσει.

    Τσεκάρουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σβήνουμε το μάτι.

    Αφήνουμε το λαχανόρυζο σκεπασμένο με πετσέτα για λίγα λεπτά, για να «τραβήξει» και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι 7 βραδινές συνήθειες των ανθρώπων που δεν έχουν αυτοπειθαρχία και κίνητρο

    Οι περισσότεροι θεωρούμε το ξεκίνημα της ημέρας ως το...

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...
    Best Shop