flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Lamanif: Αφέντρες, haters και ροζ βίντεο ψάχνει η Αστυνομία

Τον δράστη της διακίνησης του ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον 24χρονο τράπερ Lamanif, που προκάλεσε τον διασυρμό του και τον οδήγησε στη σοκαριστική δήλωση ότι θέλει να αυτοκτονήσει, προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία.

Eυτυχώς όμως η περιπέτεια του νεαρού είχε αίσια κατάληξη αφού βρίσκεται στη ζωή. Ο Lamanif κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πού βρισκόταν στο διάστημα που αναζητούνταν αλλά και για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσαλονίκγς, οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών σε ψυχιατρική κλινική, όπου και θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα, κατά την κατάθεσή του, ο 24χρονος δήλωσε αποφασισμένος να αυτοκτονήσει. Είπε δε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι σε θέση να αναφερθεί στην εκβίαση που υπέστη με συγκεκριμένο βίντεο και για το οποίο όπως είχε καταγγείλει στο μήνυμά του αναγκαζόταν να δίνει χρήματα. Ωστόσο, όπως είπε όλα θα τα καταθέσει το επόμενο διάστημα. Όλο το διάστημα της εξαφάνισή του φιλοξενούνταν σε σπίτι φίλου του. Στην ασφάλεια κατέθεσε και συνεργάτης του 24χρονου, ο οποίος πληροφορήθηκε άμεσα τον εντοπισμό του.

Οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθούν να φτάσουν στον δράστη ιχνηλατώντας τη διαδικτυακή διαδρομή που ακολούθησε το βίντεο με πρωταγωνιστή τον τράπερ και τη γυναίκα-αφέντρα που γνώρισε σε νυχτερινό μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

f2
Oι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλύουν το τελευταίο του βίντεο-εξομολόγηση, με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν τις κάθε είδους διαδικτυακές απειλές που δεχόταν ο 24χρονος είτε για την προσωπική του ζωή είτε για τους στίχους των τραγουδιών του

«Είχα μπλέξει σε ένα κύκλωμα με αφέντρες. Μία από αυτές είναι στο βίντεο. Τις είχα γνωρίσει στο μαγαζί όπου δούλευα υποδοχή στη Θεσσαλονίκη. Πήγαμε σπίτι τους, ξεκινήσαμε να πίνουμε και πήραμε και LSD. Εγινε μια φορά και τις επόμενες με εκβίαζαν με το βίντεο. Από τότε μου έπαιρναν λεφτά και με απειλούσαν. Είμαι 24 ετών και θέλω να αυτοκτονήσω. Αυτό πιστεύω θέλατε εξαρχής όλοι όσοι το ανεβάσατε», ανέφερε στο βίντεο ο καλλιτέχνης της τραπ σκηνής (χαρακτηριστικό των εκπροσώπων της τραπ μουσικής σκηνής που τους ξεχωρίζει από τους ράπερ είναι κυρίως το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν, το οποίο είναι υβριστικό και συνάμα προσβλητικό).

Σε μια προσπάθεια των Αρχών να ρίξουν άπλετο φως στα σκοτεινά κομμάτια της ζωής του Λάμπρου Μανιφάβα, γνωστού με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lamanif, οι έμπειροι αστυνομικοί αναλύουν το τελευταίο του βίντεο-εξομολόγηση με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν τις κάθε είδους διαδικτυακές απειλές που δεχόταν είτε για την προσωπική του ζωή είτε για τους στίχους των τραγουδιών του.

Από την άλλη, σημαντικές είναι και οι καταθέσεις που έχουν πάρει από άτομα του περιβάλλοντός του, της οικογένειας και του κολλητού φίλου του, στο σπίτι του οποίου κατέγραψε ο Lamanif το τελευταίο του βίντεο λίγες ώρες προτού χαθούν τα ίχνη του.

Στόχος μέσα από τις καταθέσεις αυτές, να σκιαγραφήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον χαρακτήρα του, που, όπως δηλώνει και στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα του Δέσποινα Πραπαβέση, η οποία ζει στη Γερμανία και από το Σάββατο βρίσκεται στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που άφηνε να εννοηθεί πως ήταν μέσα από τα τραγούδια του: «Η ευαισθησία του χαρακτήρα του φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που ανάρτησε. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάει δείχνει το πόσο πληγωμένος είναι μετά τις αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή και τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν κάποιοι να τον εκδικηθούν. Δυστυχώς, ο Λάμπρος έπεσε θύμα του πολέμου κυριαρχίας που έχει ξεσπάσει στο Διαδίκτυο μεταξύ νέων καλλιτεχνών της τραπ μουσικής, οι οποίοι για λίγους ακόλουθους επιπλέον είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν σάρκες».

Οπως αναφέρει η κυρία Πραπαβέση, από την εποχή που το παιδί της ξεκίνησε να ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής άρχισε κι εκείνη να παρακολουθεί τα πάντα: «Μέχρι που έμπλεξε το παιδί μου με τον χώρο των τράπερ δεν γνώριζα τίποτα, ωστόσο αναγκάστηκα να μάθω πολλά. Ξέρω για το άγριο παιχνίδι που παίζεται μεταξύ τους σχετικά με το ποιος θα επικρατήσει και ποιος θα ηγηθεί στον χώρο. Γι’ʼαυτό και λέω πως πίσω από όλο αυτό ο Λάμπρος είναι συναισθηματικός και ευαίσθητος. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζει στα κλιπ του. Δυστυχώς, έτσι είναι ο χώρος αυτός, περιμένουν ένα λάθος σου για να σε ξεφτιλίσουν».

f3--despoina-prapavesi
«Ξέρω για το άγριο παιχνίδι που παίζεται σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί στον χώρο […] Περίμεναν ένα λάθος του για να ξεφτιλίσουν τον Λάμπρο», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα του νεαρού μουσικού, Δέσποινα Πραπαβέση

Ετσι, ένα από τα λάθη που χρησιμοποίησαν σε βάρος του οι ανταγωνιστές και κυρίως οι haters του ήταν το αποκαλυπτικό βίντεο από μια προσωπική ερωτική του στιγμή, το οποίο, άγνωστο ποιος, το κατέβασε λίγη ώρα πριν την ανάρτησή του. Κάτω από το βίντεο αυτό, το οποίο για όσο παρέμεινε στο Διαδίκτυο διακινήθηκε προς πάσα κατεύθυνση, είχαν γραφτεί σε βάρος του 24χρονου τα πιο προσβλητικά σχόλια. (Στο βίντεο, σύμφωνα με τις αναφορές, ο Lamanif φοράει γυναικείο εσώρουχο την ώρα που γλείφει μια γυναικεία πατούσα): «Το παιδί μου μέσα από όλη αυτή την ιστορία κι έτσι όπως φαίνεται να εξελίχθηκε έπεσε δυστυχώς θύμα bulling και διαδικτυακής διαπόμπευσης των τράπερ. Δεν είχε κανένας το δικαίωμα να του συμπεριφερθεί με τον τρόπο αυτό. Ο Λάμπρος δεν είχε γνώση από τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, αντιθέτως βοηθούσε πάντα τον διπλανό του κι έχει μεγαλώσει με αρχές. Δεν βγάζω εκτός το παιδί μου από όλα αυτά που συμβαίνουν με τους τράπερ, φυσικά κι εκείνος έπαιζε το παιχνίδι αυτό και φαίνεται μέσα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και τους στίχους των τραγουδιών τους, όμως στην ουσία δεν είναι έτσι ο Λάμπρος. Είναι ξεκάθαρο πως κάποιος για να τον εκδικηθεί θέλησε να ασχοληθεί με την προσωπική του ζωή και μάλιστα με τον τρόπο αυτό της έκθεσης. Μόνο ντροπή έχω να πω, τίποτε άλλο».

Οπως αναφέρει ο Lamanif στο τελευταίο του βίντεο, η ξεφτίλα που υπέστη μετά τον ερωτικό του διασυρμό τον οδήγησε στις πιο επικίνδυνες σκέψεις: «Οσο για εσάς που με κράξατε και με ξεφτιλίσατε, μπράβο! Δεν θα με ξαναδείτε. Αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ. Ελπίζω με αυτά που θα κάνω τώρα να ξυπνήσει η κοινωνία. Λένε, πρέπει να θυσιαστεί ο ένας για να σωθούν οι υπόλοιποι. Χάρηκα που σας γνώρισα. Σας συγχωρώ που δεν με καταλάβατε».

Με τον μοναδικό άνθρωπο με τον οποίο πρόλαβε να μοιραστεί την ψυχολογική του απόγνωση ήταν ο κολλητός του, που, όσο κι αν προσπάθησε να τον καθησυχάσει και να του αλλάξει τη διάθεση για όσο έμεινε μαζί του, δεν τα κατάφερε. Από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η αγαπημένη του γιαγιά στην κόρη της Δέσποινα Πραπαβέση, η οποία ήταν από τους τελευταίους ανθρώπους που τον είδαν το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά και εκείνη που προέβη στη δήλωση εξαφάνισής του το πρωί της Τετάρτης, ό,τι συνέβη πρέπει να έγινε μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η συμπεριφορά του ήταν απολύτως φυσιολογική: «Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το παιδί το απόγευμα της Δευτέρας ήταν η μητέρα μου. Οταν μιλήσαμε μου είπε πως ο Λάμπρος ήταν πάρα πολύ καλά και πως δεν έδειχνε κάτι να τον απασχολεί.

Ηταν χαρούμενος, ευτυχισμένος που είχε κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι. Δεν είδε κάτι στη συμπεριφορά του που να την προβληματίσει. Είμαι σίγουρη πως αν του συνέβαινε κάτι θα το μοιραζόταν οπωσδήποτε με τη μητέρα του. Ο Λάμπρος δεν ήταν ένα παρατημένο και παραμελημένο παιδί, το οποίο δεν μεγάλωσε μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, αντίθετα πάντα ήμασταν όλοι δίπλα του και το κυριότερο είναι πως μεγάλωσε με αγάπη. Ο Λάμπρος δεν κρυβόταν ποτέ, ό,τι είχε ή τον απασχολούσε ήξερε πως είμαστε δίπλα του εγώ και η μητέρα μου για να το μοιράζεται. Ηξερα ότι είχε μπλέξει με ναρκωτικές ουσίες και έδινε αγώνα για να ξεπεράσει όλα τα δύσκολα. Μάλιστα συμβουλευόταν και ψυχίατρο, όπως είχα ενημερωθεί από τη μητέρα μου».

Αγάπη για το ποδόσφαιρο

Ο Λάμπρος Μανιφάβας, αν και με τη μουσική ασχολήθηκε το 2019, ωστόσο στίχους έγραφε πολλά χρόνια νωρίτερα, από την εποχή που ονειρευόταν πως θα κάνει μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, καθώς αυτός ήταν ο αρχικός του στόχος, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο αριστερό του πόδι άλλαξε τα σχέδιά του.

Μάλιστα τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε σε ηλικία μόλις 6 ετών στην τοπική ομάδα της περιοχής όπου ζούσε με τους γονείς του πριν χωρίσουν, στον Αχιλλέα Περαίας στη Θεσσαλονίκη.

f4
Αν η μουσική τραπ ήταν το χόμπι του Λάμπρου Μανιφάβα, η μπάλα ήταν το πάθος του. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στα 6 του με όνειρα για μια μεγάλη καριέρα, όμως ένας τραυματισμός τού άλλαξε όλα τα σχέδια

Στη συνέχεια, στα 11 του πήγε στην ακαδημία της ομάδας του ΠΑΟΝΕ που βρισκόταν στη Γ’ Εθνική τότε, ενώ στα 15 βρέθηκε να παίζει με τη νεοσύστατη ομάδα του Ερμή Καλαμαριάς, συμμετέχοντας στο τουρνουά της Αθήνας με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και άλλες μεγάλες ομάδες.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε μαζί με τους γονείς του στο Ανόβερο, καθώς είχε την τύχη να επιλεγεί μετά από δοκιμές στο ποδοσφαιρικό camp της πόλης. Εκεί κάθισε μόλις έναν χρόνο, καθώς κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα τον περίμενε μια θέση μεταξύ των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα.