Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

    Ημερομηνία:

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

    Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

    Κατά τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

    Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος .

    Φλίγκος

    Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και στην προσωπικότητα και το έργο του εορτάζοντος Μητροπολίτη, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

    Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε αδελφικά τους συμμετέχοντες στα ονομαστήριά του Μητροπολίτες, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία. Ευχαριστίες, επίσης εξέφρασε στον Ιερό κλήρο, τους άρχοντες, το φιλόχριστο λαό, τους συνεργάτες του, καθώς και σε όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

    Στη συνέχεια απονεμήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας επτά νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τους οποίους ο Μητροπολίτης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

    Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, προσέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μία ποιμαντορική ράβδο, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα νοικοκυριά πετούν στα σκουπίδια 40 κιλά τροφίμων, αξίας 150 ευρώ τον χρόνο [γραφήματα]

    Τις τάσεις των καταναλωτών σε σχέση με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος...

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα Πέμπτη 19 Ιουνιου 2025 Royal Theater...

    Πώς σχετίζονται οι αλλαγές στο σωματικό βάρος, στην πρώιμη ηλικία, με τη παχυσαρκία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9/

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σύριγγες και χρήση ναρκωτικών σε Πλατεία της Πάτρας – ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

    Εικόνες που σοκάρουν στην Πλατεία Ψαροφαϊου! Αναγνώστης της «Πολιτείας»...