Λέκκας: Καμία ανησυχία για τις σεισμικές δονήσεις κοντά στον Πύργο

    Ημερομηνία:

    Καμία ανησυχία δεν εμπνέει η έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε χθες το πρωί στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, οι δονήσεις της οποίας έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στον Πύργο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Δρ. Ευθύμη Λέκκα.

    Ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Λέκκας τόνισε χαρακτηριστικά πως «είχαμε μια τυπική δραστηριότητα, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Πρόκειται για έναν χώρο που δίνει τέτοιους σεισμούς. Βέβαια παρακολουθούμε την εξέλιξη, αλλά υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας»

    Η πρώτη και μεγαλύτερη σεισμική δόνηση  των 3,9 Ρίχτερ, που «ταρακούνησε» τον Πύργο σημειώθηκε στις 6:52 και σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε εστιακό βάθος τα 15 χιλιόμετρα και το επίκεντρό υπολογίζεται στα 28χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της πόλης.

    Η δεύτερη σεισμική δόνηση των 3,5 ρίχτερ καταγράφηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης με εστιακό βάθος 16 χιλιόμετρα και επίκεντρό 25 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της ηλειακής πρωτεύουσας.

    Μεταξύ των δύο πιο ισχυρών σεισμικών δονήσεων και ώρα 7:40 καταγράφηκε σεισμός  3.1 ρίχτερ με επίκεντρο 24 χιλιόμετρα δυτικά της Ζαχάρως Ηλείας και εστιακό βάθος στα 13.6 χιλιόμετρα.

    Της μεγαλύτερης σεισμικής δόνησης προηγήθηκε στις 6:29 δόνηση μεγέθους 3.2 ρίχτερ δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζαχάρως με εστιακό βάθος 19.6 χιλιόμετρα.

    Συνοπτικά, χθες στην ευρύτερη περιοχή του  Κυπαρισσιακού Κόλπου σημειώθηκε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα, με περισσότερους από δεκαεπτά μετασεισμούς.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Nicole Scherzinger με sexy μπικίνι στην παραλία

    Η Nicole Scherzinger ξαπλώνει με sexy μπικίνι στην παραλία

    Πανδημία πέντε χρόνια μετά: Από τα 23 μου επιβιώνω, δεν ζω! Κατιάνα Μέκκα, 27 ετών, ασθενής με συμπτώματα Long Covid

    Ημουν τελειόφοιτη Αρχιτεκτονικής και αθλήτρια για πολλά χρόνια, γεμάτη...

    Ζάκυνθος: Από το «μηδέν» οι έρευνες για τον δολοφόνο της συμβολαιογράφου – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

    Το μεσημέρι της Παρασκευής αποχαιρέτησε η Ζάκυνθος τη συμβολαιογράφο...

    Μάρα Ζαχαρέα για Θοδωρή Ρουσόπουλο: «Είναι ο συνοδοιπόρος της ζωής μου – Οι σοβαροί τσακωμοί μας είναι σπάνιοι»

    Η Μάρα Ζαχαρέα παραχώρησε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στη...
    Best Shop