Οι ερωτικές σχέσεις (νόμιμες ή παράνομες, φανερές ή κρυφές, αληθινές ή «κατασκευασμένες») αθλητών με τραγουδίστριες είναι μια μακρά, πικρή ιστορία.
Μακρά διότι μετρά πολλές δεκαετίες, πολύ πριν μπουν στη ζωή μας οι διαδικτυακές κουτσομπόλες των σόσιαλ μίντια. Το «πικρή» εξαρτάται από ποια πλευρά του πανό ή του συνθήματος βρίσκεσαι.
Για τους άμεσα εμπλεκόμενους στάζει πίκρα. Γι’ αυτούς που την «κατεβάζουν» στην εξέδρα, «όπλο» αποθάρρυνσης του αντιπάλου.
Από κει και πέρα, ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ ή η Σακίρα και ο Ζεράρ Πικέ θα είχαν πολλά να μας πουν.
Η μεν Βικτόρια άκουσε αυτά που δεν γράφονται όταν το 1998, πριν παντρευτεί ακόμη τον άγγλο ποδοσφαιριστή, θεωρήθηκε… υπεύθυνη για την αποβολή του Μπέκαμ στον αγώνα με την Αργεντινή στο Μουντιάλ, ο δε Πικέ, όταν χώρισε με τη Σακίρα, άκουγε τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα της πρώην συζύγου του κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στο πόδι του.
Ποια είναι όμως η Λένα Ζευγαρά; Μια τραγουδίστρια που ή την ξέρει κάποιος πολύ καλά και την αναγνωρίζει ως το νέο είδωλο και το νέο φαινόμενο ή την αγνοεί παντελώς.

Πρόκειται γι’ αυτό που λέμε «τραγουδίστρια πίστας». Που ξεσηκώνει τους πελάτες ενός μαγαζιού και «κάνει κατάσταση» με τα τραγούδια της. Αυτές είναι όμως και οι «εργοστασιακές της ρυθμίσεις» επιλέγοντας, έως τώρα, τραγούδια που δεν είναι για να τα ακούς από το ραδιόφωνο. Μερακλώνεις με αυτά μόνο live και αφού έχεις πιει κάτι παραπάνω από το όριο του αλκοτέστ. Από την πρώτη μεγάλη επιτυχία, το «Αμάρτησε μαζί μου και έλα έλα έλα / Ελα να με τρελάνεις / Κάποιες αμαρτίες, αμαρτία είναι / είναι να μην τις κάνεις», ένα τσιφτετέλι που χορεύεται όμως και κυκλωτικά ως κάτι μεταξύ συρτού και μπάλου, έφτασε δε να γίνει και προφίλ αναζήτησης συντρόφου στο Facebook. Εως το επόμενο δοξαστικό, το «Ημαρτον / Σου λέω είναι αδύνατον / Φιλικά εγώ κι εσύ / Ξέχνα το είναι αδύνατον / Φιλικά πώς να σε δω / Ημαρτον, ήμαρτον».
Το διαβατήριό της για την επιτυχία το σφράγισε ο Νίκος Μουτσινάς στην καθημερινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ, όταν έκανε τις «Αμαρτίες» κάτι σαν μόνιμο μουσικό χαλί (από αυτήν την άποψη, η Ζευγαρά θα μπορούσε να θεωρηθεί και μία από τις «τραγουδίστριες της καραντίνας» αφού τότε βλέπαμε τηλεόραση ατέλειωτες ώρες). Ωστόσο η καριέρα της έχει ξεκινήσει πριν από δέκα χρόνια με το τραγούδι «Θάλασσα η αγάπη» ενώ έκανε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της πίστας όπως ο Βασίλης Καρράς.
Γεννημένη πριν από 33 χρόνια στην Καρδιτσομαγούλα (όνομα χωριού ταμάμ για κωμικό σίριαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου) και παρά το ξεσηκωτικό των τραγουδιών της, σπάει την παράδοση των ημίγυμνων τραγουδιστριών και εμφανίζεται στην πίστα ακόμη και με σακάκι. Αλλωστε δεν είχε από μικρή στο μυαλό της μια τέτοια καριέρα. Εχει τελειώσει το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τότε, στα φοιτητικά χρόνια, ανακάλυψε την αγάπη της για το τραγούδι και άρχισε να τραγουδάει μισοεπαγγελματικά.
Πέρυσι, όταν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει την Greek Basket League και οι παίκτες του το γιόρτασαν στο μαγαζί όπου τραγουδούσε η Ζευγαρά, ο ενθουσιασμός του Κέντρικ Ναν και τα λουλούδια που της έριχνε πυροδότησαν μια φήμη για σχέση της τραγουδίστριας με τον μπασκετμπολίστα. (Πριν από λίγο καιρό είχαν κυκλοφορήσει επίσης φήμες που την ήθελαν έγκυο και έτοιμη να παντρευτεί με ρώσο μεγιστάνα, οι οποίες όμως διαψεύστηκαν πανηγυρικά από εκείνους που τις κυκλοφόρησαν.)
Το πανό την προηγούμενη Κυριακή στο ΣΕΦ και τα απειλητικά και υβριστικά μηνύματα που άρχισε να δέχεται στους λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια εξόργισαν τη Ζευγαρά που έσπευσε να απαντήσει το ίδιο κιόλας βράδυ γράφοντας: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε!!! Σύντομα θα βρεθείτε ενώπιον της Δικαιοσύνης!».
Από την επόμενη κιόλας η συνέχεια δόθηκε από τον δικηγόρο Πέτρο Καϊμακάμη, ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ότι η τραγουδίστρια «…απευθύνθηκε στο δικηγορικό μας γραφείο για τη λήψη μέτρων με σκοπό την προστασία της ακεραιότητας, αλλά και την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής της […]Το περιστατικό αυτό και το bullying που επιχειρείται δεν είναι μεμονωμένο και, ανεξάρτητα από τον δρόμο της Δικαιοσύνης που θα ακολουθήσει, ας αποτελέσει τροφή για προβληματισμό για το κατά πόσο μπορεί να είναι ανεκτή η δημιουργία ενός καθεστώτος τρόμου σε μία γυναίκα που παντελώς αναίτια βρίσκεται στη δίνη μίας βάναυσης και σεξιστικής προσβολής και στοχοποίησης».