Λέων: Ποιο είναι το βασικό πειστήριο για τον θάνατο της Ίριδας

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων υποστήριξε ότι πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα για την περίπτωση της Ίριδας υπάρχει και ένα πειστήριο.

    «Το πανάκι είναι ένα βασικό πειστήριο, που από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ότι είναι οροαιματηρό υγρό, σημαίνει ότι αυτό το πανί μπήκε στο στόμα του παιδιού από το δράστη, παρέμεινε για αρκετή ώρα, γιατί πρέπει να πούμε ότι για να “σκάσει” ο πνεύμονας χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

    «Δηλώνει αυτή την παρατεταμένη προσπάθεια που φέρνει τη βλάβη στον εγκέφαλο και τις ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

    Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί με φραγμό των αναπνευστικών οδών είναι περίπου ένα λεπτό. «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος, που ο δράστης είναι αποφασισμένος, καθώς έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να άρει την απόφραξη» συμπλήρωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλκοόλ είχε καταναλώσει η 48χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα 

    Αλκοόλ είχε καταναλώσει η 48χρονη που οδηγούσε το αυτοκίνητο που...

    Πάτρα: Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

    Στην τελετή αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου παρευρέθηκε η...

    Πάτρα: Αύριο η μονομαχία για τον Δικηγορικό Σύλλογο

    Την τελική µάχη δίνουν αύριο στον β΄ γύρο των...

    Πάτρα: Μπαράζ περιστατικών βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Τι κατέγραψε χθες η ΕΛ.ΑΣ.

    Η έξαρση της βίας και των επικίνδυνων συμπεριφορών μεταξύ...