Λήγει η ζάχαρη; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή αποθήκευσή της

    Ημερομηνία:

    Αναρωτιέστε αν η ζάχαρη που είχατε αποθηκεύσει στο ντουλάπι σας έχει χαλάσει; Έχουμε καλά νέα: η ζάχαρη στην πραγματικότητα δεν λήγει (σε αντίθεση με άλλα υλικά, όπως τα άλευρα), μπορεί όμως να αλλοιωθεί αν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στη συντήρησή της. Ας δούμε γιατί η ζάχαρη έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής, αλλά και μερικές συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση, ανάλογα με τον τύπο της.

    Η κρυσταλλική λευκή ζάχαρη έχει ουσιαστικά απεριόριστη διάρκεια ζωής, ειδικά αν την αποθηκεύσουμε σε ξηρό και σκιερό μέρος. Άλλωστε, ο λόγος που η αγαπημένη μας μαρμελάδα ή το γλυκό του κουταλιού διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι γιατί η ζάχαρη λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό. Συγκεκριμένα, απορροφά την υγρασία από το φαγητό, καθιστώντας δύσκολη την ανάπτυξη βακτηρίων. Γι΄αυτό μάλιστα χρησιμοποιείται συχνά και στο τουρσί.

    Λήγει η ζάχαρη; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή αποθήκευσή της

    Πώς να καταλάβετε αν η ζάχαρη έχει χαλάσει

    Παρόλο που η ζάχαρη δεν έχει επίσημη ημερομηνία λήξης, μπορεί να αλλοιωθεί εάν έρθει σε επαφή με παράσιτα, υγρασία ή άλλες ουσίες που επηρεάζουν την ποιότητά της. Επίσης, μπορεί να απορροφήσει πολύ εύκολα οσμές από το περιβάλλον. Αν δεν παρατηρήσετε αλλαγές στη μυρωδιά ή την ποιότητά της, η παλιά ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και μια καινούργια συσκευασία. Η καλύτερη λύση πάντως για κάθε είδος ζάχαρης είναι η αποθήκευση με τον σωστό τρόπο. Βάλτε τη σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς, στο πίσω μέρος του ντουλαπιού σας, ώστε να είναι πάντα έτοιμη για χρήση όταν αποφασίσετε να φτιάξετε τα αγαπημένα σας γλυκά.

    Λήγει η άχνη ζάχαρη;

    Η άχνη ζάχαρη μπορεί να διατηρηθεί για χρόνια, αν φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο, σε δροσερό και ξηρό μέρος. Όπως και η κρυσταλλική ή η καστανή ζάχαρη, εάν εκτεθεί σε υγρασία ή αέρα, η ποιότητά της θα αλλοιωθεί.

    Λήγει η ζάχαρη; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή αποθήκευσή της

    Λήγει η καστανή ζάχαρη;

    Η καστανή ζάχαρη έχει τη φήμη ότι «χαλάει» εύκολα, κάτι που συνήθως σημαίνει ότι σκληραίνει και κολλάει όταν εκτίθεται στον αέρα. Αν η ζάχαρη έχει ήδη σκληρύνει, μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή μερικές σταγόνες νερού θα την κάνουν και πάλι μαλακή. Μια καλή λύση για να τη διατηρήσετε φρέσκια είναι να την αποθηκεύετε σε αεροστεγές δοχείο και να την καταναλώνετε μέσα σε διάστημα δύο ετών. Επίσης, μπορείτε να τη διατηρήσετε στην κατάψυξη, αλλά θα χρειαστεί να την αφήσετε να ξεπαγώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...