Λήγει στις 31 Μαΐου η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας

    Ημερομηνία:

    Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου 2022 λήγει η καθολική παράταση ασφαλιστικής ικανότητας σε όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του Φορέα (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες).

    Από την 1η Ιουνίου ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν:

    ICECAP
    • Όλοι οι μη μισθωτοί που δεν έχουν οφειλές προς το ΚΕΑΟ
    • Όλοι οι μη μισθωτοί που παρόλο που έχουν οφειλές τις έχουν ρυθμίσει

    Υπενθυμίζεται πως κατ’ εξαίρεση για φέτος, δίνεται η δυνατότητα παράτασης ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους μη μισθωτούς χρωστούν, εφόσον έχουν καταβάλει εντός του 2021 ή καταβάλλουν εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, το ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.

    Τέλος, από την 1η Ιουνίου 2022 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ’ ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά-χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα– στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://www.efka.gov.gr/el/elegchos-asphalistikes-ikanotetas-me-misthoton  και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΟΥΧΑΣ: Τρένο μόνο υπόγεια

    Είναι πρόδηλο και από όλους αντιληπτό, ότι το θέμα...

    Axios: Τι είπε ο Ζελένσκι στον Τραμπ στο περιβόητο τετ α τετ τους, στην κηδεία του Φραγκίσκου

    Την πάγια θέση που εκφράζει εδώ και καιρό, πως...

    ΠΑΤΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσίου

    Την Παρασκευή 2 Μαΐου (10:00 π.μ.-12:30 μ.μ.) οργανώνεται εθελοντική...

    Oι Έφεδροι Αξιωματικοί της Αχαΐας στην Αθήνα

    Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσίασε την αναβάθμιση της Εφεδρείας...