flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Λιμάνι Πάτρας: Γιατί τα ναρκωτικά δεν “ταξιδεύουν” εύκολα

«Τα τελευταία χρόνια το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο διοικητής 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, μαζί με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρών, αντιπλοίαρχο Νικόλαο Ματούλα, με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό 24 κιλών κοκαΐνης και περίπου 110 κιλών φυτικών αποσπασμάτων υδροπονικής κάνναβης.

Όπως προσέθεσε στη συνέχεια ο κ. Κυριακουλόπουλος σχετικά με την υπόθεση, «μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών και τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων, οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές άλλων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω επεξεργασία των όποιων πληροφοριών και στοιχείων έχουμε».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, όποτε δεν αποκλείεται να προκύψει εμπλοκή και άλλων προσώπων, ενώ στις κύριες ανακρίσεις που θα γίνουν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα επιπρόσθετα στοιχεία».

Σχετικά με την προέλευση των ναρκωτικών, είπε ότι «η πρώτη εκτίμηση είναι ότι εισήχθησαν από την Ολλανδία και από άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «οι ποσότητες των ναρκωτικών θα πήγαιναν στην Αττική και από εκεί θα γινόταν η διανομή τους, όπου θα υπήρχε ζήτηση».

Λιμάνι Πάτρας: Γιατί τα ναρκωτικά δεν "ταξιδεύουν" εύκολα

Σε αυτό το σημείο ο Δημήτρης Κυριακουλόπουλος επεσήμανε ότι «τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν πύλες εισόδου και εξόδου από τη χώρα, γι’ αυτό και το υπουργείο Ναυτιλίας έχει φροντίσει και έχει επανδρώσει αντίστοιχες υπηρεσίες στα δύο λιμεναρχεία, προκειμένου να προβαίνουν στην πάταξη οποιουδήποτε εγκλήματος, όπως για παράδειγμα αυτό της διακίνησης ναρκωτικών».

Μάλιστα, ειδικά όσον αφορά το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, ο κ. Κυριακουλόπουλος είπε ότι «έχει στελεχωθεί με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, αστυνομικούς σκύλους Κ-9, καθώς και με όχημα που διενεργεί ελέγχους σε φορτηγά οχήματα, οπότε είναι πολύ δύσκολο κάποιος να εισάγει ή να εξάγει παράνομα προϊόντα».

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις προσπάθειες αλλοδαπών να εισέλθουν παράτυπα σε κάποιο πλοίο, με προορισμό λιμάνια της Ιταλίας, ο κ. Κυριακουλόπουλος ανέφερε ότι «αυτή την χρονική περίοδο η μεταναστευτική πίεση που δέχεται το λιμάνι της Πάτρας είναι σε ύφεση» και προσέθεσε: «Υπάρχει συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, ώστε οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν, να μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε άμεσα».

Επίσης, ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη, λέγοντας ότι «στέκεται αρωγός και φροντίζει να λαμβάνει μέτρα, ώστε το λιμάνι να θωρακίζεται με μέτρα αποτροπής παραβατικών δράσεων» και αυτό όπως συμπλήρωσε, «φαίνεται και από τις επιστροφές μεταναστών από την Ιταλία, οι οποίες είναι από ελάχιστες έως καθόλου».

ypen