flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Ληστεία στην Rolex: «Άρωμα» από… «Ροζ Πάνθηρες» – Άρπαξαν 23 πανάκριβα ρολόγια

Σε «επαγγελματικό» χτύπημα που θυμίζει τους διαβόητους «Ροζ Πάνθηρες» παραπέμπει η ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα της Rolex, στην οδό Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, το πρωί της Τρίτης.

Οι δράστες, που λειτούργησαν με «χειρουργικές» κινήσεις, κατάφεραν να αρπάξουν 23 πανάκριβα ρολόγια και να γίνουν «καπνός», πριν φτάσουν στο σημείο οι δυνάμεις της Αστυνομίας.

Παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία εκτίμησης του ύψους της λείας των δραστών, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία του κάθε ρολογιού που έκλεψαν ξεκινά από 11.000 ευρώ.

Όλα τα πανάκριβα ρολόγια διαθέτουν σειριακό αριθμό, δηλαδή είναι μοναδικά. Ως εκ τούτου, αυτοί που τα έχουν στα χέρια τους δεν θα μπορούν να τα πουλήσουν εύκολα καθώς θα σημάνει συναγερμός και βέβαια δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν το σέρβις.

Τις επόμενες ώρες, οι ελληνικές Αρχές πρόκειται να δηλώσουν τους σειριακούς αριθμούς και μέσω της Ιντερπόλ θα στείλουν σήμα σε όλες τις χώρες, ώστε να σημάνει αμέσως συναγερμός σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ίχνος των ρολογιών.

Το επαγγελματικό «χτύπημα»

Οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση κάνουν λόγο για ένα «πολύ επαγγελματικό χτύπημα» που θυμίζει έντονα τους «Ροζ Πάνθηρες».

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, οι δράστες δεν δίστασαν να χτυπήσουν πρωί, στην «καρδιά» της Αθήνας. Δεν πτοήθηκαν δηλαδή από το γεγονός ότι την συγκεκριμένη ώρα στο συγκεκριμένο σημείο κυκλοφορούν τόσοι πολλοί πολίτες. Ενδεχομένως να αξιοποίησαν και την κοσμοσυρροή προκειμένου να χαθούν πιο εύκολα τα ίχνη τους.

Επιπλέον, το σχέδιό τους ήταν πολύ καλά οργανωμένο και άψογα εκτελεσμένο. Οι δράστες γνώριζαν πώς θα μπορούσαν να διαφύγουν χωρίς να διακινδυνεύσουν τυχόν σύλληψή τους από την Αστυνομία.

Είναι σαφές, επίσης, για τους αστυνομικούς ότι οι εμπνευστές του σχεδίου δεν θα το έθεταν σε εφαρμογή εάν δεν γνώριζαν εκ των προτέρων το πού θα μπορούσαν να διοχετεύσουν τη λεία τους, τα πανάκριβα αυτά ρολόγια. Πρόκειται για ανθρώπους, δηλαδή, που πιθανόν έχουν διαπράξει και στο παρελθόν ανάλογες ληστείες.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι συμμορίες που δρουν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και βάζουν στο στόχαστρό τους μεγάλα κοσμηματοπωλεία, αρπάζοντας πολύτιμα αντικείμενα, μεγάλης αξίας.

Πώς έγινε η ληστεία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, οι ληστές πριν εισβάλουν στο μαγαζί, χτύπησαν τον άνδρα της ιδιωτικής ασφάλειας και έσπασαν με σφυρί την βιτρίνα, όπου βρίσκονταν τα ρολόγια.

Όπως ανέφεραν οι υπάλληλοι, τους απείλησαν με τα όπλα για να μην αντιδράσουν και να μην καλέσουν την Αστυνομία. Το πιο πιθανό σενάριο είναι οι δράστες να διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες. Σημειώνεται ότι στο σημείο εντοπίστηκε και το σφυρί που χρησιμοποίησαν οι θρασύτατοι ληστές.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν βιντεοληπτικό υλικό τόσο από το κατάστημα της Rolex, όσο και από παρακείμενα μαγαζιά, ώστε να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των ληστών.