Συνελήφθη ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο ως το τέταρτο μέλος της συμμορίας που έκλεψε κοσμήματα από το Λούβρο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τη Le Parisien.
Ο συλληφθείς, που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης σε προάστιο, είναι ήδη γνωστός στις αρχές, έχει ποινικό μητρώο και διατηρεί σχέσεις με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους για τη «ληστεία του αιώνα».
Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Οκτωβρίου, διαρρήκτες εισέβαλαν στο Μουσείο του Λούβρου και μέσα σε λίγα λεπτά αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 102 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρα μεσημέρι. Το περιστατικό έπληξε την αξιοπιστία του μουσείου όσον αφορά την προστασία των ανεκτίμητων θησαυρών του, ανοίγοντας συζήτηση για τα κενά ασφαλείας στον πιο επισκέψιμο χώρο πολιτισμού παγκοσμίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κοσμήματα δεν έχουν ανακτηθεί ακόμη.



