Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιες αλλαγές εξετάζει το ΥΠΕΝ για τους καταναλωτές

    Ημερομηνία:

    Στα σκαριά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φαίνεται πως βρίσκεται το σχέδιο για τις αλλαγές που θα γίνουν στα τιμολόγια ρεύματος των καταναλωτών.

    Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να καθιερώσει τα “πορτοκαλί” τιμολόγια ενώ μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2024, δηλαδή μόλις λήξει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τα ειδικά τιμολόγια ρεύματος ή τα “πράσινα” φαίνεται πως θα στρέψει εκατομμύρια  καταναλωτές στο να επιλέξουν  σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια ρεύματος.

    Ενώ δεν αποκλείεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να νομοθετήσει ακόμη και τη μετακίνηση των οικιακών καταναλωτών στα σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια. Πάντως εάν ισχύσει αυτό τότε θα  αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ελεύθερης αγοράς.   Υπενθυμίζεται δε πως οι οικιακοί καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στα μπλε ή στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος κλειδώνουν για 6  μήνες ή 12 μήνες τις χρεώσεις στους λογαριασμούς τους.

    Το σχέδιο

    Ο στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ε.Ε. και οι εγχώριοι οικιακοί καταναλωτές να κλειδώνουν σταθερά ή «μπλε» τιμολόγια ρεύματος και να μην έχουν σημαντικές μεταβολές στις τιμές  εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στις χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν συμβάσεις με σταθερά τιμολόγια ρεύματος.  Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και το σενάριο τα ειδικά ή τα “πράσινα” τιμολόγια ρεύματος να παραταθούν και μετά το 2024.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καραλής: Η σύντροφός μου είναι και κολλητή μου – Κρατά το καράβι της σχέσης μας

    Ο Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου...

    Ύπνος: «Είμαι γιατρός και αυτή άσκηση των 30 δευτερολέπτων μπορεί να σταματήσει το ροχαλητό»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%ac%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84/

    Κτηνοτρόφοι σε αναζήτηση δουλειάς

    Ουκ ολίγοι κτηνοτρόφοι έχουν ήδη περάσει στη φάση της αναζήτησης...

    ΑΙΓΙΟ: Υπολειτουργεί η Αστυνομία

    Όπως το γράφαμε πριν από μερικούς μήνες, έτσι θα...