Λος Άντζελες: Υπό πλήρη έλεγχο οι φωτιές μετά από τρεις εβδομάδες

    Ημερομηνία:

    Έπειτα από τρεις εβδομάδες (!) τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο οι δύο καταστροφικές φωτιές στο Λος Άντζελες. Έκαιγαν για πάνω από 20 ημέρες, προκαλώντας τον θάνατο περίπου 30 ανθρώπων και τον εκτοπισμό χιλιάδων άλλων.

    Οι φωτιές του Παλισέιντς (Palisades) και του Ίτον (Eaton), στην κομητεία του Λος Άντζελες, στη νότια Καλιφόρνια, ήταν οι πλέον καταστροφικές στην ιστορία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.

    Η ιδιωτική μετεωρολογική υπηρεσία «AccuWeather» υπολογίζει το ύψος των ζημιών και των οικονομικών απωλειών μεταξύ 250 και 275 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Cal Fire, η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας, ανέφερε την Παρασκευή (31.01.2025) στον ιστότοπό της ότι οι δύο τεράστιες πυρκαγιές είχαν περιοριστεί σε ποσοστό 100%.

    Τα δύο μέτωπα εκδηλώθηκαν την 7η Ιανουαρίου και τα ακριβή αίτιά τους ερευνώνται.

    Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγαν δεκάδες ερευνητές και δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, η κλιματική αλλαγή, που προκαλεί ο άνθρωπος, προετοίμασε το έδαφος για τις πυρκαγιές, μειώνοντας τις βροχές, ξεραίνοντας τη βλάστηση και παρατείνοντας την επικίνδυνη αλληλεπικάλυψη μεταξύ των συνθηκών ξηρασίας, που ευνοούν τις φωτιές και των ισχυρών ανέμων Santa Ana, που πνέουν τον χειμώνα.

    Η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας ευχήθηκε, την Παρασκευή, σε ένα δελτίο Τύπου, «την επιστροφή των πολιτών στα σπίτια τους για να τα ανοικοδομήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα και ασφαλέστερα», υπογραμμίζοντας ότι θα επιδειχθεί «μηδενική ανοχή στο έγκλημα».

    Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τζιμ ΜακΝτόνελ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αστυνομική παρουσία δεκαπλάσια σε μέγεθος σε σύγκριση με πριν από τις πυρκαγιές, προκειμένου να αποφευχθούν νέα περιστατικά λεηλασιών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Golden Visa: Το crash test του 2025 κρίνει το μέλλον της το 2026

    Τα αποτελέσματα της «Χρυσής Βίζας» του 2025 θα κρίνουν...

    Πάτρα – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Κατέρρευσε άνδρας στην Πλατεία Γεωργίου – Δεν κατάφεραν να τον σώσουν

    Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ χθες το πρωΐ όταν ενημερώθηκε...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 12/11/2025

    17:00 ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ Κιουταϊσι – Περιστέρι FIBA Europe Cup 17:00...

    Κρέατα: Γιατί αυξάνονται οι τιμές σε μοσχάρι, αρνί και χοιρινό

    Οι τιμές στο μοσχάρι, στο αρνί, στο κατσίκι και...