Λοβέρδος για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Ανοσιούργημα, αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει τέλος!

    Ημερομηνία:

    Για ανοσιούργημα κατηγορεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατρέψει σε τζαμί και την ιστοτική Μονή της Χώρας.

    Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επισημαίνει ότι ο Ερντογάν προσβάλλει έμπρακτα και βάναυσα κορυφαία μνημεία του καταλόγου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Ποιο θα είναι το μέλλον των μοναδικών ψηφιδωτών της Μονής της Χώρας;» διερωτάται και προσθέτει: «Αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει ένα τέλος!».

    GLEARNET

    Αναλυτικά η δήλωση του Α. Λοβέρδου

    «Ο Ερντογάν επανέλαβε το ανοσιούργημα στην Αγιά Σοφιά με τη Μονή της Χώρας. Είναι χρόνια τώρα που με κάθε τρόπο φωνάζω και για την Αγιά Σοφιά και για τη Μονή της Χώρας.

    Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να αρκείται σε διαμαρτυρίες και να ξεχνά τις ευθύνες της έναντι της ιστορίας της. Ο Ερντογάν προσβάλλει έμπρακτα και βάναυσα κορυφαία μνημεία του καταλόγου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ποιο θα είναι το μέλλον των μοναδικών ψηφιδωτών της Μονής της Χώρας; Αυτή η ανωμαλία πρέπει να λάβει ένα τέλος!

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σεξ: Πόσο συχνά κάνουμε και από τι εξαρτάται

    Οι Αυστραλιανοί αναφέρουν ότι κάνουν σεξ μία ή δύο...

    Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Πατέρας έδειρε την κόρη του ενώ εργαζόταν – «Μου έριξε δύο μπουνιές και με έφτυσε»

    Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Νέο Ηράκλειο, όταν ένας πατέρας...

    Αγγελική Νικολούλη: «Το “Φως στο Τούνελ” επιστρέφει με ένα νέο θρίλερ που κόβει την ανάσα»

    To «Φως στο Τούνελ», η μακροβιότερη εκπομπή  ερευνητικής δημοσιογραφίας επιστρέφει την Παρασκευή...

    Νοσοκόμα του Μίχαελ Σουμάχερ βιάστηκε από φίλο του γιου του στην έπαυλη της οικογένειας

    Στο μικροσκόπιο της ελβετικής Δικαιοσύνης βρίσκεται υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που αφορά...