Μ. Σκανδάμης για την απώλεια του Κώστα Σημίτη : Με σεβασμό στη μνήμη, αλλά και αιχμές για όσους τον καπηλεύτηκαν

    Ημερομηνία:

    Με δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αποχαιρετά τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, θυμίζοντας την διαφορά του από αυτούς που θέλησαν να τον καπηλευτούν για να συμπλεύσουν με τη ΝΔ.

    Όλη η δήλωση :

    «Ο Κώστας Σημίτης άφησε το έντονο αποτύπωμά του στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας. Διανοούμενος, προοδευτικός, αγωνιστής κατά της χούντας, αποφασιστικός, οργανωτικός και εμπνευσμένος, κυβέρνησε την Ελλάδα πετυχαίνοντας υψηλούς στόχους. Δηλαδή, την ένταξη της χώρας στο κοινό νόμισμα, την ένταξη της Κύπρου ως πλήρους μέλους στην ΕΕ, την συμμετοχή της χώρας μας στον άτυπο πυρήνα των κρατών που καθόριζαν την ευρωπαϊκή πορεία. Και ταυτόχρονα μεγάλα εθνικά έργα, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, το Μετρό της Αθήνας, η Εγνατία Οδός, η Αττική Οδός και επίσης, μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις όπως η δημιουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και η συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων υπό το πρόγραμμα “Καποδίστριας”. Οι συγκρούσεις του με την δεξιά και την συντήρηση ήταν βαθιά ιδεολογικές, όπως για παράδειγμα για το θέμα των ταυτοτήτων. Φυσικά, ουδεμία σχέση είχε το μέγεθος του ανδρός, που έζησε μια ταπεινή προσωπική ζωή, μακριά από την έκθεση στην δημοσιότητα και δωρίζοντας τον ακαδημαϊκό μισθό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με αυτούς που θέλησαν να τον καπηλευτούν δηλώνοντας δήθεν “σημιτικοί” και κάνοντας δουλειές με τη ΝΔ. Θα τον θυμόμαστε με υπερηφάνεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στις 5–6 Δεκεμβρίου

    Θεόδωρος Λουλούδης: «Η Πάτρα γίνεται κέντρο επιχειρηματικού διαλόγου»     Η καρδιά...

    Πάτρα: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο για τα εγκαίνια της Πατρών Πύργου

    Στην κυκλοφορία παραδίδεται σήμερα, το τμήμα Μιντιλόγλι – Καμίνια,...

    ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Απεργία στις 10 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στον ΕΦΚΑ

    Από το Συνδικάτο Οικοδόμων λάβαμε το εξής: Α Ν Α...

    Δήμος Πατρέων: Τιμάμε τους εκτελεσμένους του μπλόκου των Προσφυγικών

    Ήταν 27 Οκτώβρη 1943 όταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής,...