Μακρή: Στις ηλικίες 12-14 το ποσοστό εμβολιασμών έφτασε στο 30%

    Ημερομηνία:

    Η επαναλειτουργία των σχολείων έχει σημάνει συναγερμό στους υγειονομικούς, φόβο στους ειδικούς και αγωνία στους γονείς.

    «Σε κάθε περίπτωση υπάρχει – δεν υπάρχει η υποδομή το θέμα ενός παιδιού που νοσηλεύεται μας δυσαρεστεί», ανέφερε η κυρία Μακρή μιλώντας στο LIVE NEWS και αναφέρθηκε στο ποσοστό των εμβολιασμών στα παιδιά έχει αυξηθεί.

    Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «στις μικρές ηλικίες 12 – 14 είχαμε ένα ποσοστό 11% κι έχει φτάσει στο 30%. Η ενημέρωση που γίνεται έχει αποδόσει.

    ICECAP

    Θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο μας προσπάθεια ενημέρωσης από παιδιάτρους».

    «Αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών παιδιών που καταφεύγουν στον εμβολιασμό», σημείωσε.

    «Το ποσοστό των φοιτητών φτάνει το 73%. Η προσπάθεια της πολιτείας να ενημερώσει και να πείσει αποφέρει καρπούς. Από την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες», σημείωσε.

    Ερωτηθείσα για τη θέση του κ. Σαρηγιάννη ότι για να κλείσει ένα τμήμα στο 50% είναι μεγάλο, ανέφερε: «αντιλαμβάνεστε ότι το Υπουργείο είναι υποχρεωμένο θεσμικά να συνομιλεί με την Επιτροπή και οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά τις δικές τους εισηγήσεις. Προφανώς όταν η επιτροπή ειδικών υπέδειξε 50 +1 αλλά τον αυστηρό έλεγχο είχε υπόψιν της όλες τις παραμέτρους».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νεκρός 43χρονος σε δυστύχημα με μηχανάκι

    Ένας 43χρονος από τη Ρόδο έχασε τη ζωή του στην Αφάντου...

    ΠΑΤΡΑ: Το τρένο χτύπησε το ΙΧ της γιατρού 20 εκατοστά πίσω από την θέση του οδηγού! ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

    Για μερικά εκατοστά γλίτωσε τη ζωή της η γιατρός...