Mαλακά μπισκότα λεμονιού με γλάσο lemon cream cheese

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Αν είστε λάτρεις του λεμονιού στα γλυκά, τότε πρέπει να φτιάξετε αυτά τα μαλακά μπισκότα, γιατί απλώς δεν έχετε φάει καλύτερα.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Το ξύσμα λεμονιού στα μπισκότα και ο φρέσκος χυμός λεμονιού στο γλάσο, κάνει αυτή τη συνταγή, την καλύτερη, που θα βρείτε εκεί έξω.

    Χρησιμοποιώντας φρέσκο λεμόνι, τα μπισκότα γίνονται, απίστευτα, αρωματικά, μαστιχωτά και νόστιμα. Έχουν ένα ελαφρώς τραγανό εξωτερικό με ένα απαλό και τρυφερό εσωτερικό.

    Τα γαρνίρουμε με το σπιτικό γλάσο με λεμόνι και τυρί κρέμα και η γεύση απογειώνεται.

    Στα extras: δεν χρειάζεται να παγώσετε τη ζύμη, απλώς πλάθετε μπαλάκια και ψήνετε!

    Τα καλύτερα μαλακά μπισκότα λεμονιού

    Υλικά

    Για τα μπισκότα λεμονιού

    3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
    ξύσμα από 2 λεμόνια
    250 γρ. βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου
    1 αυγό
    2 και 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    Για το γλάσο με κρέμα λεμονιού

    120 γρ. βούτυρο – σε θερμοκρασία δωματίου
    40 γρ. τυρί κρέμα
    2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
    4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

     

    Εκτέλεση:

     

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα.

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, τρίβοντας το ξύσμα στη ζάχαρη με τα δάχτυλά μας για να απελευθερωθούν τα έλαια του λεμονιού.

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη λεμονιού μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

    Προσθέτουμε το αυγό.

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε τόσο όσο να ενωθούν σε μια μαλακή ζύμη για μπισκότα, όχι περισσότερο.

     

    Πλάθουμε μπαλάκια, διαμέτρου 4 εκατοστών και τοποθετούμε στο ταψί, με απόσταση μεταξύ τους.

     

    Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες, περίπου 12 λεπτά.

    Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

    Όσο κρυώνουν τα μπισκότα φτιάχνουμε το γλάσο.

    Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και το τυρί κρέμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού.

     

    Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού, βάζουμε γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο και λίγο ξύσμα λεμονιού.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Ελλάδα στο κυνήγι των σπάνιων ορυκτών – Πού γίνονται οι έρευνες

    Από την Ελλάδα και την περιοχή του Αγ. Νικολάου...

    Ψηλά στη λίστα επιθυμιών των Ευρωπαίων η Ελλάδα – Ελκυστικός προορισμός και το 2025

    Σταθερή αξία φαίνεται πως αποτελούν οι ελληνικοί προορισμοί στις...

    Οι γιατροί που εφημερεύουν το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιανουαρίου 2025

    Οι εφημερίες των γιατρών ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ: Αλεξανδρόπουλος Δημήτριος Κανακάρη 80, 26221 Πάτρα Τηλέφωνα: 2614008649....

    120 ευρώ για μία πίτσα; Ο Έλληνας που δίχασε τους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο

    Σχεδόν 120 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει κάποιος για...
    Best Shop