Μαλοφέγιεφ: Η Ρωσία διεξάγει ιερό πόλεμο κατά σατανιστών και ειδωλολατρών στην Ουκρανία

    Ημερομηνία:

    Το νέο αφήγημα -όπως όλα δείχνουν- της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία ξεδιπλώνει ο Ρώσος ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ.

    Οπως αποκαλύπτει σε tweet του ο δημοσιογράφος Francis Scarr του BBC που παρακολουθεί τα ρωσικά δίκτυα «ο ορθόδοξος μεγιστάνας Konstantin Malofeyev λέει ότι οι Ρώσοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η χώρα τους διεξάγει έναν “ιερό πόλεμο” στην Ουκρανία εναντίον “σατανιστών” και “ειδωλολατρών”».

    Αρχικά το αφήγημα-προπαγάνδα της Ρωσίας και του Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υποστήριζε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου διεξάγει γενοκτονία και ανέφερε ότι στόχος τους ήταν η «αποναζιστοποίηση» και η «αποστρατικοποίηση» της Ουκρανίας.

    Τώρα φαίνεται ότι το αφήγημα αλλάζει και αποκτά… ιερά χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για σατανιστές και ειδωλολάτρες στην Ουκρανία που πρέπει να εξαλειφθούν. Η τοποθέτηση του Μαλοφέγιεφ φαίνεται ότι είναι ενδεικτική αυτού του νέου αφηγήματος.

    Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Μαλοφέγιεφ το 2014 είχε βρεθεί στο στόχαστρο Αμερικανικών κυρώσεων καθώς ήταν βασικός χρηματοδότης των Ρώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ είχε στήσει μηχανισμό ρωσικής προπαγάνδας στα Βαλκάνια, με τα πλοκάμια του να φθάνουν έως την Ελλάδα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αγριογούρουνα έκαναν επιδρομή σε χωράφια της Ηλείας – Έφαγαν δύο τονους καρπούζι

    Την έντονη ανησυχία και απόγνωση των αγροτών προκαλούν οι...

    Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του Τσιμίκα για τον Ζότα

    Ο Κώστας Τσιμίκας αποχαιρέτησε με συγκλονιστικά λόγια τον Ντιόγκο...

    Τάκης Ζαχαράτος: Μίλησε για τον πρώτο του έρωτα

    «Έχω ερωτευτεί τρελά. Η πρώτη μου μεγάλη καψούρα κρατάει...

    Πάτρα: Πρέπει να… τρέξει για να κερδίσει το στοίχημα του yachting

    Η Δυτική Ελλάδα αποδεικνύεται η ανερχόμενη δύναμη στο yachting,...