Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι με ρετσίνα

    Ημερομηνία:

    Βήμα 1

    Φλίγκος

    Μανιτάρια: Ξεκινάμε αφαιρώντας τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Αν χρειάζεται να τα καθαρίσουμε, χρησιμοποιούμε μια νωπή πετσέτα ή μια μαλακή βούρτσα ώστε να μην απορροφήσουν νερό και χαλάσει η υφή τους. Τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά. Αν τα μανιτάρια είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε 2-3 μικρότερα κομμάτια. Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά. Αλείφουμε τα μανιτάρια με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τα τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια για 3΄-4΄, αφήνοντάς τα να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

    ICECAP

    Βήμα 3

    Προσθέτουμε τις φέτες σκόρδου και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη σπάτουλα. Μόλις τα μανιτάρια πάρουν χρώμα, σβήνουμε με τη ρετσίνα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για λίγο τα υγρά να εξατμιστούν, ενώ συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο εάν χρειάζεται. Προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε και λίγο από τον χοντροκομμένο μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 4

    Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μανιτάρια με τον υπόλοιπο μαϊντανό και συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί αν θέλουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Γιατί μας παχαίνουν; Ολη η αλήθεια

    δειτε εδω: https://ygeiasthemata.gr/%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bc%ce%b1%cf%82/

    Athens Riviera Falirikon: Μέχρι 9 εκατ. ευρώ για ένα διαμέρισμα sea view

    Με τιμές έως και τα 9 εκατ. ευρώ για ένα σπίτι με...

    ΠΑΤΡΑ: Κάνε κάτι Δήμαρχε

    Κανείς δεν είπε όχι στα έργα. Και χαιρόμαστε που...