Μανώλης Κυπραίος: Δικαίωση για τον δημοσιογράφο που είχε τραυματιστεί σοβαρά από κρότου – λάμψης των ΜΑΤ

    Ημερομηνία:

    Η στιγμή της δικαίωσης έφτασε για τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο που τραυματίστηκε βαριά από αστυνομικούς στις 15 Ιουνίου του 2011 ενώ κάλυπτε διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Έκτοτε χρειάστηκε να δώσει μάχες σε νοσοκομεία και δικαστήρια αλλά στάθηκε ξανά στα πόδια του και σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά δικαιώθηκε. «Πέσαμε κάτω 7 φορές, μα σηκωθήκαμε 8», τονίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter που ανακοινώνει ότι η Δικαιοσύνη απέρριψε την έφεση του δημοσίου και έκανε δεκτή τη δική του.

    «Μια νίκη της δημοκρατίας, της κοινωνίας κ της ελευθερίας του Τύπου. Μια νίκη που ανήκει σε όλους μας», επισημαίνει ο Μανώλης Κυπραίος για τη δικαίωση του που ήρθε μετά από σχεδόν 12 χρόνια μετά με την απόφαση 4055/14-11-2022 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

     

    Πώς ξεκίνησε η περιπέτεια του Μ. Κυπραίου

    O Μανώλης Κυπραίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα στα γεγονότα της 15ης Ιουνίου 2011 την ώρα που κάλυπτε τη μεγάλη διαδήλωση για τα μέτρα λιτότητας που εισήγαγε η τότε κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας. Ο Μανώλης Κυπραίος δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να μείνει κωφός, με διαγνωσμένη αναπηρία σε ποσοστό 90%. Οι συνέπειες από τον βαρύτατο τραυματισμό του ήταν πολύπλευρες σε εργασιακό και προσωπικό επίπεδο. Ακολούθησε μακρά δικαστική διαμάχη και τελικά η δικαίωση. Για την υπόθεσή του είχε παρέμβει και η Διεθνής Αμνηστία.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτή ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη πόλη στην Ελλάδα σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη Happy City Index

    Η πόλη των Ιωαννίνων απέσπασε μια αξιόλογη διεθνή διάκριση, καθώς αναδείχθηκε η...

    ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Αυτές είναι οι ποινές που επέβαλλε η ΔΕΑΒ

    Η ΔΕΑΒ επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ στον Παναιγιάλειο...

    Πάνος Μιχαλόπουλος: Η συνάντηση στο ΚΑΤ με τον Άρη Μουγκοπέτρο

    Ο Άρης Μουγκοπέτρος είχε χθες μια απρόσμενη συνάντηση στο...

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σκοτώθηκε 16χρονο παλικάρι

    Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την...