Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Νίκος Κουρής: Ανατροπή στα ασφαλιστικά μέτρα

    Ημερομηνία:

    Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη απορρίφθηκαν και έτσι ο Νίκος Κουρής μπορεί να χρησιμοποιεί πλέον το επίθετο Θεοδωράκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η προσωρινή δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί στις 29 Σεπτεμβρίου, έδινε το δικαίωμα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του Μίκη, χωρίς  όμως την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

    Με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει εναντίον του η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητούσε από τον Νίκο Κουρή να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» και να μην επικαλείται πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

    Έπειτα από δύο αναβολές, η τακτική εκδίκαση της υπόθεσης έγινε 8 Φεβρουαρίου και δημοσιεύτηκε η απόφαση. Ο Νίκος Κουρής παρέστη μέσω της συνηγόρου του, Φωτεινής Ροζάκη, ωστόσο η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο.

    Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε ως «απαράδεχτη, λόγω αοριστίας, καθόσον η αιτούσα δεν επικαλείται λόγους που να θεμελιώνουν την ύπαρξη επείγουσας περίπτωσης για την επικαλούμενη προστασία του δικαιώματος της προσωπικότητάς της.

     

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου

    Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρευρέθηκε την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, που πραγματοποιήθηκε...

    Οι νέες δηλώσεις της Ντορέττας Παπαδημητρίου για το Πάσχα με τον Γιώργο Γεροντιδάκη: «Πέρασα πολύ ωραία»

    Η Ντορέττα Παπαδημητρίου είναι μία καλλιτέχνιδα που προτιμά να απασχολεί τα...

    ΡΕΤΡΟ: Οταν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποθέωνε…. τον Ιωάννη Μεταξά – ΦΩΤΟ

    Την προπαραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς του 1939, καταφθάνει στην...