Aυξημένη ζήτηση, απόρροια του περαιτέρω εκσυγχρονισμού των μονάδων και της προβολής της εμπειρίας διαμονής που συντελέστηκε ιδιαίτερα μετά την «επανεκκίνηση» της τουριστικής μετακίνησης στη μετά COVID εποχή παρουσιάζουν για τη σεζόν του 2025 τα ξενοδοχεία του ομίλου Grecotel.
Σε ό,τι αφορά ειδικά τη στόχευση του ομίλου μέσα στο 2025, «σε πρώτο επίπεδο είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος για διαμονή στα ξενοδοχεία μας», όπως σημειώνει η κυρία Μάρι Δασκαλαντωνάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel. «Επιπλέον, είναι σταθερός ο προσανατολισμός για περαιτέρω ενδυνάμωση του brand name, της εμπειρίας του πελάτη και την ανάδειξη των στοιχείων που κάνουν ξεχωριστά τα ξενοδοχεία του ομίλου.
Ακολούθως, είναι κρίσιμο η διαμονή όταν θα έρθει ο πελάτης να είναι ξεχωριστή και η στρατηγική μας για να το επιτύχουμε στηρίζεται σε δύο άξονες: ο πρώτος άξονας αφενός αφορά επενδύσεις στις υποδομές και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά και εργαλεία του ομίλου, αφετέρου στην αέναη βελτίωση των ξενοδοχείων μας και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της Grecotel μέσω ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος που αντιστοιχεί σε συνολικά κεφάλαια ύψους 550 εκατ. ευρώ για την πενταετία έως το 2029.
Στον πρώτο άξονα, πρωτίστως επενδύουμε ποικιλοτρόπως στην κινητήριο δύναμη της Grecotel που δεν είναι άλλη από το προσωπικό μας. Εισάγουμε σταθερά τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και εξετάζουμε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να εξοπλίσουμε τους ανθρώπους μας να επιτύχουν.
Στον δεύτερο άξονα, των επενδύσεων στο ξενοδοχειακό real estate, είμαστε κοντά στο σημείο ανανέωσης/ ανακαίνισης όλων των ξενοδοχείων μας και επικεντρωνόμαστε πλέον στην περαιτέρω επέκταση, είτε με απόκτηση νέων μονάδων, είτε με την εκ του μηδενός ανέγερση νέων μονάδων σε προνομιακά παραθαλάσσια ακίνητα που έχουμε αποκτήσει».
Η σεζόν του 2025
Η κυρία Δασκαλαντωνάκη αναφέρεται και στα μηνύματα της φετινής σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό. Σε επίπεδο χώρας, συνολικά η τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής συνεχίζει στα ίδια επίπεδα με το 2024.
Μετακίνηση της ζήτησης από την περίοδο αιχμής του Ιουλίου – Αυγούστου σε μήνες που ιστορικά είχαν χαμηλότερη ζήτηση, δηλαδή τους μήνες Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, μείωση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και άνοδος των προγραμματισμένων διακοπών είναι μερικές από τις τάσεις που χαρακτηρίζουν αυτή τη στιγμή τη σεζόν του 2025.
Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς με ισχυρότερη δυναμική φέτος, σε αυτούς περιλαμβάνονται η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Κως και η Αθήνα, ενώ εκείνοι που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και στις δυνατότητες που έχουν είναι από τα νησιά η Μύκονος και στην ηπειρωτική Ελλάδα η Πελοπόννησος.
Στην περίοδο αυτή της ωρίμασης του ελληνικού τουρισμού είναι κρίσιμο να δοθεί έμφαση σε κρίσιμα και μάλλον διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος: «Οι υποδομές που επηρεάζουν την εμπειρία του επισκέπτη δεν έχουν ακολουθήσει ανάλογο ρυθμό ανάπτυξης με το ξενοδοχειακό επιχειρείν στη χώρα δημιουργώντας ασύμμετρες καταστάσεις σε σχέση με τις κύριες ανταγωνίστριες χώρες», σχολιάζει η κυρία Δασκαλαντωνάκη.
«Σε ό,τι αφορά την προσβασιμότητα, αν και έχουν γίνει βήματα προόδου στα αεροδρόμια, σε πολλούς προορισμούς εξακολουθούν να έχουν ανεπαρκή δυναμικότητα για να καλύψουν ομαλά τη ζήτηση επηρεάζοντας την εμπειρία των τουριστών.
Επιπρόσθετα, σημεία αδυναμίας είναι το οδικό δίκτυο και η διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, αλλά και η κατάσταση των επαρχιακών νοσοκομείων που επηρεάζουν τη μετακίνηση και την αίσθηση ασφάλειας του επισκέπτη.
Τέλος, σε ορισμένες περιοχές η αποκομιδή απορριμμάτων και η ύδρευση/διαχείριση ύδατος είναι αναντίστοιχες του επιπέδου των υπηρεσιών που επιθυμούμε να προσφέρουμε ως προορισμός και χρήζουν προσοχής».