Τι είπε για φωτιές, ακρίβεια και ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Στη Ρόδο όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές, η πολιτεία, η πυροσβεστική, τα σώματα ασφαλείας, οι ένοπλες δυνάμεις, οι εθελοντές και όλοι οι πολίτες συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ένας χωρίς τον άλλο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν άνισο αγώνα με τη φωτιά. Στη Ρόδο έγινε μια επιχείρηση διάσωσης χωρίς προηγούμενο, όπου σχεδόν 20.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος, τους δόθηκαν καταλύματα, τους παρασχέθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και μεριμνήσαμε για τον επαναπατρισμό τους» τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Political, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
«Στην Αγχίαλο, επηρεάστηκε τμήμα του στρατοπέδου φύλαξης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης και διατάχθηκε εκκένωση όταν η φωτιά είχε προσεγγίσει επικίνδυνα χωρίς να καταστεί δυνατόν να αναχαιτιστεί, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για το προσωπικό» ανέφερε προσθέτοντας ότι η αστυνομία δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας στα 3 χιλιόμετρα πέριξ του στρατοπέδου και με απόφαση του ΓΕΑ για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας όσα αεροσκάφη βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου μεταστάθμευσαν προς άλλα αεροδρόμια ενώ, επίσης για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε ο οικισμός των αξιωματικών της .
«Εφαρμόστηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας, εντολή εκκένωσης για να προστατευθούν οι άνθρωποι. Τις απαντήσεις θα τις λάβουμε από την ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Για το θέμα των ελέγχων στην αγορά προκειμένου να περιοριστεί η ακρίβεια τόνισε: «Θα είμαστε αμείλικτοι σε ζητήματα παραπλάνησης των καταναλωτών, σε περιπτώσεις αδικαιολόγητων κερδών και προστασίας των εργαζομένων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των συμπολιτών μας. Οι νόμοι και οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται και δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτό» πρόσθεσε.
Τέλος σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη είπε: «Στοχεύουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία και επιδιώκουμε τη λύση της διαφοράς μας, της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στη βάση του διεθνούς δικαίου, δηλαδή στο δικαστήριο της Χάγης».
«Μέχρι τότε όμως, έχουμε πολλά βήματα να διανύσουμε και κυρίως η Τουρκία. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι, ότι, θα συζητήσουμε στη βάση του διεθνούς δικαίου, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε περίπτωση αμφισβήτησης των εθνικών μας συμφερόντων, κάτι το οποίο έχει ξεκαθαρίσει επανειλημμένως και ο πρωθυπουργός».