Μαριναρισμένες ψητές μελιτζάνες με σάλτσα ταχίνι και λεμόνι

    Ημερομηνία:

    Με αυτή τη συνταγή, θέλω να σας συστήσω, αυτή την μεγάλη προσωπικότητα της κουζίνας, τον Yottham Ottolenghi.Σεφσυγγραφέας και ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Λονδίνο, φτιάχνει πιάτα που είναι βαθιά νόστιμα, κυρίως λόγω της μεικτής καταγωγής του, από το Ισραήλ, τη Βρετανία και την Ιταλία.

    Ενώ ο ίδιος τρώει κρέας, οι συνταγές του, είναι κυρίως, vegetarian και vegan και ανήκουν στη Μεσογειακή και Μεσανατολίτικη κουζίνα.

    Οι μελιτζάνες και το ταχίνι, έχουν σημαντική θέση στα λίστα με τα υλικά που χρησιμοποιεί συχνότερα και δημιουργικότερα. Επίσης ταιριάζουν πολύ μαζί.

    Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το βιβλίο του “Ottolenghi the Cookbook”.

    Υλικά:

    • 3 μελιτζάνες φλάσκες, μετρίου μεγέθους
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι

    Για τη μαρινάδα:

    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • λίγο φρέσκο μαϊντανό
    • λίγη φρέσκια ρίγανη
    • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

    Για τη σάλτσα ταχίνι: 

    • 3 κ.σ. ταχίνι (λευκό, όχι ολικής)
    • 3 γεμάτες κ.σ. νερό
    • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • μια πρέζα αλάτι

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς, στον αέρα, για να μπορέσουν να ψηθούν ταυτόχρονα οι μελιτζάνες.

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου 1 εκατοστού.

    Καλύπτουμε δύο ρηχά ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους.

    Με το πινέλο, αλείφουμε καλά με λάδι και αλατίζουμε και τις δύο πλευρές.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά.

    Θα πρέπει να έχουν πάρει χρώμα και να έχουν μαλακώσει.

    Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, φτιάχνουμε τη μαρινάδα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.

    Μόλις βγουν οι μελιτζάνες από το φούρνο, τις ραντίζουμε με κουταλιές από τη μαρινάδα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου 2 ώρες να μαριναριστούν.

    Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα από ταχίνι.

    Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πτώση στην τιμή παραγωγού του ελαιόλαδου – Αισιοδοξία για περαιτέρω μείωση

    Αισθητή πτώση στην τιμή παραγωγού του ελαιόλαδου σημειώνεται καθώς...

    Άρης Μουγκοπέτρος: «Πονάω, το μάτι μου είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, το γλιτώσαμε τελευταία στιγμή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%ac%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%ac%cf%89-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b5/

    Γιατί πρέπει πάντα να τρώμε καρπούζι με φέτα

    Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε αυτόν που...

    Αγίου Πνεύματος 2025: Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, μαγαζιά και τράπεζες

    Ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος 2025 είναι η Δευτέρα 9 Ιουνίου,...