Μαρίνος Σκανδάμης για την τραγωδία στις Καμάρες με γιαγιά και εγγονάκι: «Η σημερινή απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά απένειμε δικαιοσύνη»

    Ημερομηνία:

    Δικαίωση – αν και ο πόνος δεν θα «σβήσει» ποτέ – για την οικογένειας της 67χρονης που το 2019, οδηγός πολυτελούς αυτοκινήτου, είχε παρασύρει, εγκαταλείψει και σκοτώσει τη γιαγιά και το εγγονάκι της, ενώ βρίσκονταν για διακοπές στις Καμάρες Αιγίου.

    Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά, στον οδηγό επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές:

    Α. Για επικίνδυνη οδήγηση 3 χρόνια

    Β. Για ανθρωποκτονία 3+3 χρόνια

    Γ. Για παραβίαση του αρ.42 του ΚΟΚ (οδήγηση υπό την επήρεια μέθης) ποινή 1 έτους.

    Δ. Για παραβίαση του αρ.43 του ΚΟΚ (εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος) ποινή 1 έτους, αφαίρεση πινακίδων και 5 μήνες και αφαίρεση διπλώματος για 1 έτος και κατά συγχώνευση 7 έτη. Όχι αναστολή ποινής.

    Ε. Αναστολή μόνο λόγω άσκησης έφεσης με περιοριστικό όρο, την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, μέχρι το Εφετείο και με εγγύηση 5.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022.

    Σε δήλωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής και συνήγορος της οικογένειας των θυμάτων αναφέρει: «Η απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά απένειμε δικαιοσύνη σε αυτή την τραγική υπόθεση. Βεβαίως τον πόνο και το πένθος της οικογένειας δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει οποιοδήποτε δικαστήριο, διότι τα βαθιά ψυχικά τραύματα των μελών της οικογένειας που έχασαν τους ανθρώπους τους είναι ισόβια. Αναμένουμε την επικύρωση της απόφασης από το Εφετείο».

    Να θυμίσουμε, ότι ο οδηγός είχε εγκατέλειψε στο σημείο το αυτοκίνητό του. Οι αρχές τον είχαν εντόπισαν λίγο αργότερα στην παραλία του Λόγγου, όπου και είχε προσπαθήσει να διαφύγει, πέφτοντας στη θάλασσα.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γονείς στις ΗΠΑ προσπάθησαν να στραγγαλίσουν τη 17χρονη κόρη τους – Αρνήθηκε να παντρευτεί ηλικιωμένο

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, όπου δύο γονείς...

    Σορός γυναίκας εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε οικία στη Βουλιαγμένη

    Νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 24-2-2025

    ΚΗΔΕΙA ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΙΚ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ (ΕΤΩΝ 65) ΘΑΝΟΝΤΑ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...

    Κέρδισαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ και πάνε σε μονομαχία την άλλη Κυριακή, οδυνηρή ήττα για ΠΑΟ

    Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της Super League 1 μετά...
    Best Shop