Μαριούπολη: Πάνω από 2.500 άμαχοι νεκροί

    Ημερομηνία:

    Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, της πόλης αυτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Ολέκσι Αρέστοβιτς.

    Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι χθες Κυριακή εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη.

    Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.

    Την ίδια ώρα σοκ σε όλο τον κόσμο προκαλεί η είδηση ότι δεν τα κατάφερε η έγκυος γυναίκα, τα πλάνα της οποίας έκαναν τον γύρο του κόσμου όταν η Ρωσία βομβάρδισε το μαιευτήριο όπου επρόκειτο να γεννήσει.

    Την είδηση ότι κατέληξε και αυτή και το μωρό μεταδίδει σήμερα το Associated Press.

    Εικόνες της άτυχης γυναίκας καθώς μεταφερόταν εσπευσμένα σε ασθενοφόρο με φορείο έκαναν τον γύρο του κόσμου μετά την επίθεση της περασμένης Τετάρτης στη Μαριούπολη, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

    Σε βίντεο και φωτογραφίες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, η γυναίκα εμφανίζεται να κρατά το ματωμένο κάτω μέρος της κοιλιάς της, καθώς οι διασώστες την απομακρύνουν από τα ερείπια έβγαζαν από τα ερείπια στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «απολαυστικός» διάλογος Γεωργιάδη – Μπέου: «Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο», δείτε βίντεο

    «Απολαυστικό» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον διάλογο που είχε με τον...

    Δουλεύουμε πολύ, παράγουμε λίγο – Η παγίδα της φθηνής εργασίας

    Η αύξηση του χρόνου εργασίας ως λύση εκτάκτου ανάγκης...

    Γιατί φεύγουν οι ξένοι επενδυτές από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα

    Τον δρόμο της φυγής από την εγχώρια αγορά των...