flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

ΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΣΟΚ ΧΡΗΣΤΗ ΚΕΤΑΜΙΝΗΣ: Αν δω την κυρία αυτή με κόκκινη περούκα, θα μπορέσω να την αναγνωρίσω»

«Πιστεύω ότι εκείνη την ημέρα στο σπίτι στην Πάτρα ήταν αυτή. Είδα μια εύσωμη γυναίκα με τα ίδια χαρακτηριστικά. Είχε όμως κόκκινο προς καροτί μαλλί και όχι το ξανθό που τη βλέπουμε στις φωτογραφίες και στην τηλεόραση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα στρογγυλό σκουλαρίκι που είχε κοντά στο στόμα. Αν δω την κυρία αυτή με κόκκινη ή καροτί περούκα, θα μπορέσω να την αναγνωρίσω».

 

H συγκεκριμένη μαρτυρία-φωτιά ανήκει σε έναν χρόνιο χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, με το οποίο συναντήθηκε δημοσιογράφος του ereportaz, δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των δικαστικών αρχών καθώς είναι σε θέση να υποδείξει την παράνομη διαδρομή της φαρμακευτικής κεταμίνης και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο χρήστες και επιτήδειοι την προμηθεύονται από στέκια της Πάτρας αλλά και της Αθήνας.

Oπως λέει λίγο μετά την Πρωτοχρονιά του 2022, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε «έπαυλη» γνωστού ναρκέμπορου στα περίχωρα της Πάτρας, σε ένα σπίτι-φρούριο σε παραθαλάσσια κωμόπολη κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα, συνάντησε μια γυναίκα η οποία του θύμιζε πολύ τη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Αν δω την κυρία αυτή με κόκκινη ή καροτί περούκα, θα μπορέσω να την αναγνωρίσω», λέει και ξεκαθαρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του οποίου μοιάζουν με εκείνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών! «Η κυρία αυτή με ρώτησε ‘‘πώς το πίνεις, ρε φίλε;’’. Ήθελε να της δείξω πώς γίνεται η ενδοφλέβια. Αμέσως κατάλαβα ότι δεν είναι χρήστης, φαίνεται αυτό.

Της λέω: ‘‘Καλά, ψωνίζεις και δεν ξέρεις πώς πίνεται; Θες να παίξεις παιχνίδια με τον χάρο; Τράβα τον δρόμο σου και εγώ τον δικό μου. Να σου εξηγήσει ο κύριος πώς πίνεται’’, και έδειξα τον έμπορο», αναφέρει ο μάρτυρας-κλειδί, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη γυναίκα σχολίασε τα τατουάζ που είχε: «Μου μίλησε με έναν ιδιαίτερο τόνο φωνής. Πώς μια γυναίκα ενδιαφέρεται για κάποιον να τον γνωρίσει; Όταν όμως της μίλησα έτσι, έμεινε πίσω μου και συζητούσε διακριτικά με τον έμπορο ναρκωτικών», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η Ρούλα σας έχει παίξει ένα παιχνίδι. Μπορεί να αλλάξει τη φωνή της σε πολλούς διαφορετικούς τόνους και όχι αυτό που λέγανε με την κλειστή μύτη και το καναρίνι», πρόσθεσε. «Αν του την ‘‘πέσουν’’ (σ.σ. αναφέρεται στον έμπορο) και πάρουν το καταγραφικό, γιατί όλα καταγράφονται από κάμερες, θα τη δουν», τόνισε.

Ο   μάρτυρας δηλωσε  πώς έτυχε και βρέθηκε σε αυτό το σπίτι όπου διακινούνται πολλά είδη ναρκωτικών: «Εγώ εκείνη την εποχή είχα πάει στο Θριάσιο τάχα μου ότι είχα κάτι και μου είχαν βάλει ‘‘πεταλούδα’’ γιατί δεν έχω φλέβες και έκανα τη χρήση από εκεί. Στην Πάτρα είχα βρεθεί επειδή πήγαινα να περάσω απέναντι για Ιταλία. Εκεί που καθόμασταν και πίναμε ένα τσιγάρο ‘‘μαύρο’’ ήρθε ένας τύπος με ένα μηχανάκι ‘‘τελειωμένος’’, τον φυσούσες και έπεφτε, και μας είπε: ‘‘Παιδιά, εκτός από ‘μαύρο’ μπορούν να σας προμηθεύσουν ό,τι ναρκωτικά θέλετε’’».

Ο μάρτυρας  και άλλα δύο άτομα μπήκαν σε έναν τράκτορα και πήγαν με νταλίκα στη συγκεκριμένη περιοχή έξω από την Πάτρα. Τα μέτρα έξω από το «άντρο διακίνησης ναρκωτικών», όπως μας το περιέγραψε, ήταν δρακόντεια. Υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν κάθε κίνηση, καθώς και άτομα σε τέσσερα μικρά ΙΧ: «Όταν πήγαμε εκεί όσοι επέβαιναν στα μικρά αυτοκίνητα, που μόνο φουσκωτοί δεν ήταν, μας σκάναραν από πάνω μέχρι κάτω. Τους μίλησε όμως αυτός που μας έφερε: ‘‘Δικοί μου είναι. Πάμε στον Γιώργο τον Καράφλα’’.

Όπως μας είπε είναι το παρατσούκλι του ανθρώπου που διακινεί τα ναρκωτικά. Χτυπήσαμε το κουδούνι, ανεβήκαμε πάνω και ψωνίσαμε διάφορα είδη ναρκωτικών. Εγώ αγόρασα μισό γραμμάριο κοκαΐνη έναντι 60 ευρώ. Μου λέει ‘‘φιλαράκι, έχω κι άλλα καλύτερα για να περάσεις μέσα στο καράβι. Έχω Special K έτοιμο σε σκόνη’’. Του λέω ‘‘δεν το θέλω’’». Όπως μας είπε ο «Γ.», αφού πλήρωσαν και ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν, ο έμπορος τους είπε ότι όταν θα έρθουν την επόμενη φορά, να πουν στους ανθρώπους στα αυτοκίνητα Smart που φύλαγαν τσίλιες ότι πάνε στον «Γιώργο τον Καράφλα». Ο μάρτυρας-κλειδί αποκαλύπτει ότι επιτήδειοι τη μεταφέρουν από τη Βουλγαρία και τη διοχετεύουν σε χρήστες κάτω από τη μύτη των Αρχών. Ο ίδιος προμηθεύεται αποκλειστικά φιαλίδια καθαρής κεταμίνης. Στη συνέχεια κάνει το κάθε φιαλίδιο τρεις δόσεις, αφού αραιώσει το περιεχόμενό του με νερό: «Παίρνω καθαρή κεταμίνη γιατί έτσι μπορώ να ελέγχω τι βάζω στον οργανισμό μου. Αποφεύγω το Special K, που είναι σε μορφή σκόνης, διότι δεν ξέρω τι έχει μέσα. Μπορεί ο έμπορος να θέλει να με στείλει», τονίζει. Αν πάρεις την καθαρή κεταμίνη, χωρίς να την αραιώσεις με νερό, υπάρχει περίπτωση να μην ξυπνήσεις, να πεθάνεις στον ύπνο σου», αναφέρει.