Ο σταρ των «Friends» βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου. Ο θάνατός του κρίθηκε ως «ατύχημα» και το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο περιοδικό People ότι έχει πλέον κλείσει την υπόθεση.
Η υπόθεση του Πέρι με τον ιατροδικαστή- ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες είναι πλέον επίσης καταχωρημένη ως κλειστή, όπως δείχνουν τα διαδικτυακά αρχεία.
Ως αιτία θανάτου του αναφερόταν η οξεία επίδραση της κεταμίνης. Ως συμβάλλοντες παράγοντες δόθηκαν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης, ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ατόμων με εθισμό στα οπιοειδή.
Οι ιατροδικαστές αποκάλυψαν ότι ο ηθοποιός είχε παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης στον οργανισμό του όπως ένας νοσοκομειακός ασθενής υπό γενική αναισθησία όταν βρέθηκε.
Τα επίπεδα κεταμίνης στο αίμα του Perry ήταν 3.540 ng/ml στο περιφερικό αίμα και 3.271 ng/ml στο κεντρικό αίμα. Για έναν ασθενή υπό γενική αναισθησία, σε ένα νοσοκομείο, ένα επίπεδο κεταμίνης στο αίμα από 1.000 έως 6.000 ng/ml θα ήταν φυσιολογικό, εξήγησε ο ιατροδικαστής.
«Ο πνιγμός συμβάλλει λόγω της πιθανότητας βύθισης στην πισίνα καθώς έπεφτε σε απώλεια συνείδησης- η στεφανιαία νόσος συμβάλλει λόγω της επιδείνωσης των μυοκαρδιακών επιδράσεων που προκαλούνται από την κεταμίνη στην καρδιά. Οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης αναφέρονται ως συμβάλλοντες, ακόμη και αν δεν είναι σε τοξικά επίπεδα, λόγω των πρόσθετων αναπνευστικών επιδράσεων όταν είναι παρούσες με υψηλά επίπεδα κεταμίνης».
Δεν είχε αλκοόλ, κοκαΐνη, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη ή φαιντανύλη στον οργανισμό του.
Είχε λάβει θεραπεία έγχυσης κεταμίνης ως θεραπεία για την κατάθλιψη, ανέφερε ο ιατροδικαστής – αλλά η τελευταία συνεδρία έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν πεθάνει, και η κεταμίνη βρίσκεται στον οργανισμό μόνο για τρεις με τέσσερις ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν οδήγησε άμεσα στον θάνατό του.
«Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος, τα κύρια θανατηφόρα αποτελέσματα θα ήταν τόσο η καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και η αναπνευστική καταστολή», κατέληξε ο ιατροδικαστής Raffi Djabourian.