Μαζί με τους αγρότες στον Υπουργό ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος – Ψήφισμα σε Δήμα

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Χρίστο Δήμα, είχε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών αποτελούμενη από τους, Γιώργο Βεσκούκη, Γιώργο Παπαχριστόπουλο, Βασίλη Γκοτσόπουλο και Κώστα Γκοτσόπουλο επέδωσε στον κ. Δήμα ψήφισμα με τα αιτήματα των παραγωγών, τα οποία δεν αφορούν μόνο τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων και την οικονομική «αιμορραγία» του κλάδου μετά και το πλήγμα από την ευλογιά, αλλά και την έλλειψη σημαντικών υποδομών.

Στο πλαίσιο αυτό,  ο κ. Αλεξόπουλος μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή έθεσαν μεταξύ άλλων το θέμα της επέκτασης του Φράγματος Πηνειού για την άρδευση του κάμπου, για το οποίο ο κ. Δήμας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όρισε σύσκεψη των τοπικών φορέων με τον Ειδικό Γραμματέα Υδραυλικών Έργων και Κτιρίων, Χαράλαμπο Μυγδάλη τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ο κ. Αλεξόπουλος και αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας.

Παράλληλα, θετικός ήταν ο Υπουργός και στο αίτημα του Δημάρχου για ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης της δημοτικής οδοποιίας, η οποία έχει καταστραφεί από τη διέλευση μεγάλων φορτηγών και μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών, στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ., εκφράζοντας για ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Όπως επεσήμανε, ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής, της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών, αλλά και της ζωονόσου της ευλογιάς που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη Δυτική Αχαΐα.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Κλίκα τσαρλατάνων – Πώς έπεισαν τον Μαζωνάκη με το παραμύθι για «ύπνωση και αποτοξίνωση»

Στο επίκεντρο της έρευνας για τον άδικο χαμό του Γιώργου...

ΔΥΠΑ: Αμειβόμενη μαθητεία στην Πάτρα με 39,04 ευρώ την ημέρα – Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Περισσότερο χρόνο έχουν πλέον οι ενδιαφερόμενοι στην Πάτρα για...

Φιλιππίδης: «Εξαιτίας αυτής της καταγγελίας προφυλακίστηκα» – Τι κατέθεσε στη δίκη κατά της πρώτης καταγγέλλουσας

Στην πρώην Σχολή Ευελπίδων βρέθηκε την Πέμπτη  ο Πέτρος Φιλιππίδης,...

Γνωστή παρουσιάστρια με νέο σύντροφο λίγο καιρό μετά το διαζύγιό της

Έρωτας ήταν και πέρασε! Και να μην πέρασε η...