Με 93 ψήφους υπέρ και 24 κατά, η Ρωσία αποβλήθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

    Ημερομηνία:

    Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε σήμερα να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Γενεύη, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

    Το αίτημα που είχαν υποβάλει δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, συγκέντρωσε 93 ψήφους υπέρ και 24 κατά, ενώ 58 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

    Για να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων των χωρών που θα ψήφιζαν υπέρ ή κατά κατά στην ψηφοφορία στην οποία κλήθηκαν τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Οι αποχές δεν υπολογίζονται.

    Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ που αποβάλλεται χώρα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είχε προηγηθεί η Λιβύη το 2011.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στεγαστικό και εμπορικές τιμές «παγώνουν» τις αντικειμενικές έως και το 2027

    Η εκτόξευση των εμπορικών τιμών ακινήτων σε όλη τη χώρα έχει οδηγήσει...

    To σέξι φετίχ της Μπεζαντάκου σε δημοπρασία

    Χαμός με τη Στέλλα Μπεζαντάκου και το «μπλουζάκι της» στη Θεσσαλονίκη. Ενα t-shirt με...

    Ο γιος της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου έσβησε κεράκια παρέα με τον… Spider-Μan

    Ο… Spider-Man Aρης έγινε τεσσάρων ετών και λίγο πρoτού έρθει στη...

    Μία Σεμ: Από τη Χαμάς στη Μύκονο!

    Από τα τούνελ της Χαμάς και την 55 ημερών ομηρία της στις χρυσές αμμουδιές της Μυκόνου,...