Με αφιέρωμα στην κοινοβουλευτική ημερίδα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Περιοδικού της Βουλής

    Ημερομηνία:

    Στην ημερίδα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με θέμα «Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή», είναι αφιερωμένο το νέο, 42ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!» που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Στις σελίδες του καταγράφονται οι παρεμβάσεις των ομιλητών στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2022 στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα:

    • Ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης μίλησαν στην ημερίδα ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
    • Ως εκπρόσωποι των κομμάτων μίλησαν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (βουλευτής ΝΔ), η Θεοδώρα Τζάκρη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), ο Ιωάννης Δελής (βουλευτής ΚΚΕ) και η Μαρία Απατζίδη (βουλευτής ΜέΡΑ25).
    • Ως εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης μίλησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, δήμαρχος Πυλαίας και πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, ο Λάζαρος Κυριζόγλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων, και η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
    • Ως εκπρόσωποι Προσφυγικών Σωματείων: ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), ο κ. Αντώνης Οραήλογλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), ο κ. Αριστείδης Χρυσόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, ο κ. Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και ο κ. Πολύβιος Στράντζαλης, εκπρόσωπος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.).
    • Με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά μίλησαν οι βουλευτές Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας και Κωνσταντίνος Μπλούχος από τη ΝΔ, Ιωάννης Αμανατίδης, Θεοδώρα Αυγέρη, Εμμανουήλ Θραψανιώτης και Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ.
    • Τέλος, από την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, εκτός από τον πρόεδρό της Λεωνίδα Ραπτάκη, μίλησαν τα μέλη της, Vagelis Doules από την Αλβανία, Andreas Borgeas από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Emmanuella Lampropoulos από τον Καναδά, Ester Passaris από την Κένυα, Katerina Theophanous από την Αυστραλία και Μarietta Karamanli από τη Γαλλία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δένδιας: 1.059 κατοικίες παραδίδονται έως το 2026 σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπαιδευτικούς και γιατρούς

    «Η οικογένεια αποτελεί θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας. Ύψιστη προτεραιότητά...

    Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας : Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

    Το Σάββατο 17 Μαΐου, στις 19:00, η Αγυιά γεμίζει...

    Μαρινάκης: Η αιτίαση ότι ανοίγουμε το παραθυράκι για συμμετοχή συγγενών πολιτικών σε offshore είναι fake news

    Στην τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία δίνει τη δυνατότητα...

    Άρης Μουγκοπέτρος: Έχασε πλήρως την όρασή του από το δεξί μάτι – Εσπευσμένα στο χειρουργείο

    Άσχημα είναι τα νέα για τον Άρη Μουγκοπέτρο, μετά...